Србија

Сада је и потврђено! Русија је спремна да се укључи у преговоре око Косова!

Русија је спремна да се укључи у преговоре око статуса Kосова, ако би се Америка директно укључила у тај процес и ако би Београд то званично затражио од Москве, истакао је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, након састанака са руским званичницима из Владе Руске Федерације и Савета Федерације Русије

Он је оценио да су једнострани потези Приштине, као што је увођење такси од 100 одсто на увоз робе из централне Србије и усвајање закона о формирању такозване војске Kосова, показали да Европска унија „нема снагу да пружи гаранције да ће договори постигнути између Београда и Приштине бити поштовани“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Овим потезима Приштине, и изостанком реакције ЕУ, сахрањен је Бриселски споразум. Сада нам је потребан нови формат дијалога Београда и Приштине који би, уместо под покровитељством Европске уније, требало да буде вођен у оквиру Уједињених нација, уз посредовање САД, Русије и Kине – навео је Поповић.

Поповић је истакао да се Русија снажно залаже за примену Резолуције 1244 Савета безбедности УН која Kосово третира као саставни и неотуђиви део Републике Србије.

– Русија ће наставити да пружа принципијелну подршку очувању међународног права и територијалног интегритета и суверенитета Србије по питању Kосова – рекао је Поповић.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ