Свет

ЕРДОГАН ИЗВРЕЂАО НЕТАНИЈАХУА: Турски председник поручио да Јевреји…

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган и израелски премијер Бењамин Нетанијаху разменили су овог викенда низ увредљивих оптужби на рачун један другог.

Најпре је Ердоган тврдио да Јевреји у Израелу туку палестинске жене и децу, а не само мушкарце који леже на земљи, након чега је Нетанијаху оптужио Ердогана да је „антисемитски диктатор“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рекао је да је Ердоган окупирао северни Kипар и да турска војска масакрира жене и децу у курдским селима у Турској и ван ње, тако да не може да држи придике Израелу. Турска, сматра Нетанијаху, све више постаје диктатура.

Ердоган је одговорио да се Нетанијаху сигурно „збунио“ кад је рекао да је Турска напала Kипар, односно да је вероватно хтео да каже да су „они (Израелци) напали и окупирали Палестину“, преноси „Сајпрус мејл“.

Нетанијаху је за турског лидера је казао и да је „опседнут Израелом“, наводи „Џерузалем пост“.

Саркастично је оценио да су везе између њега и Ердогана боље јер га је раније нападао свака два сата, а сада на сваких шест часова.

Укључио се и турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу који је такође на Твитеру оптужио Нетанијахуа да је „хладнокрвни убица данашњице, одговоран за масакр над хиљадама недужних Палестинаца и бомбардовање деце на плажама“.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ