Регион

УСТАШЕ ПОНОВО ПРОТЕРАЛЕ СРПКИЊУ! Сраман натпис на српској кући: „Четник, сели се!“

На породичном имању Богољуба Поповића у селу Чиста Мала, у суботу је великим словима освануо графит са поруком „Четник, сели се“ уз симболично слово „У“.

Графит је прва уочила Богољубова супруга Боја која је, како се наводи, из страха за сигурност истог дана напустила имање и отишла код синова у Бањалуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вест о исписаном графиту овом порталу телефоном је јавио Богољубов син Горан из Бањалуке.

– Читавом дужином зида, некадашње штале, али и на самом улазу у двориште, био је исписан графит на којем нам је јасно поручено да се селимо и да нисмо добродошли у својој кући и у свом селу – рекао је он.

Иако ће сачекати да полиција одради свој посао, обратиће се, каже, и свим надлежним институцијама како би заштитио своју породицу од сличних ситуација, али и охрабрио оне који, због страха, још увек ћуте о непријатностима које доживљавају.

– Ето, за два дана у Хрватској се прославља Божић и ја не могу да се не питам да ли су ове речи права слика те Божићне љубави, поруке мира и свега о чему се прича у ово празнично време – питајући се закључује Горан.

У суботу 22. децембра на породичном имању Богољуба Поповића у селу Чиста Мала, исписан великим словима освануо је графит…

Geplaatst door srbi.hr op Zondag 23 december 2018

Kако истиче, раније непријатности које су имали нису их одвратили од жеље да обнове кућу и имање.

– Првих година након повратка, мајку је возач избацио из аутобуса којим је путовала уз село. Речи које су јој и тада упућене, јасно су указивале да се ради о националној мржњи и нетрпељивости. И тада сам пријавио случај свима за које сам сматрао да требају бити упућени шта се дешава. Недуго потом добио сам одговор од надлежног аутопревозника да то није био једини случај жалбе људи из истих разлога. Иако је за то био одговоран један човек, возач, сматрао сам да фирма коју представља мора реаговати због кршења најосновнијих људских права. Реаговали су и слична ситуација се више никада није поновила. Напротив. То нас је, на неки начин, поново охрабрило да верујемо у слободу и слободну државу, те смо обновили породичну кућу, имање, засадили винограде и маслине, почели улагати у пољопривреду и размишљали о развоју туризма у том, данас, готово пустом селу из којег смо отишли пре више од две деценије и не својом вољом – објашњава Горан.

 

Извор: Srbija Danas/ Srbi.hr

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ