Свет

ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ НА ПОМОЛУ?! Лавров упозорава: Ако РУСИЈА И САД уђу у оружани сукоб, следи НАЈГОРЕ ПО ЧОВЕЧАНСТВО!

Мало је вероватно да ће неко намерно покрене руско-амерички нуклеарни рат, пошто у таквом сукобу нико не може добити, изјавио је руски министар иностраних послова Сергеј Лавров, додајући да свака грешка услед постојећих тензија може бити фатална.

– Верујем да сви на свету схватају да би оружани сукоб између две водеће нуклеарне силе, Русије и Сједињених Америчких Држава, имао катастрофалне последице за цело човечанство – рекао је Сергеј Лавров, пише „Раша Тудеј“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вашингтон и његови савезници су, међутим, превише „фокусирани на властите геополитичке амбиције, објаснио је Лавров и додао да Американци нису спремни да се прилагоде ситуацији на глобалном плану. Жеља за очувањем доминације их, како каже, тера их на тражење све више и више сукоба.

– Ово објашњава њихову тежњу да ометају ове процесе, без обзира на све, и њихову повећану агресивност у међународним односима. Сукоб се подстиче, а канали за дијалог се замрзавају – истакао је Лавров.

Такво тражење сукоба лако може довести до глобалне катастрофе, додао је руски министар.

– Може доћи до ситуације у којој би цена само једне грешке или неспоразума могла бити фатална – упозорио је Лавров.

Упркос различитим геополитичким позицијама, Русија и све западне државе заједно сносе огромну одговорност за будућност целе људске расе и за проналажење ефикасних одговора на бројне изазове и претње човечанству, истиче Лавров, али додаје да се Русија, са своје стране, држи строго одбрамбеног става и спремна је да настави са јачањем својих одбрамбених способности.

– Сталне тензије би једноставно нестале ако би се Запад држао међународног права и Повеље УН – нагласио је Лавров.

 

Извор: Srbija Danas/RT

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ