Србија

Вучић зна када ће млади престати да иду из Србије, а сада је рекао и када ће плате и пензије да порасту

Kазао је да је минимална зарада у Србији била 2011. године свега 161 евро, док је сада 228 евра

Председник Србије Александар Вучић навео је да је велики проблем то што у Београду низак природни прираштај и што град опстаје захваљујући онима који мигрирају из унутрашњости, а као посебну тешкоћу са којом треба да се суочимо истакао је податак да се на рођење првог детета опредељује све мање Београђана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поводом предикција да ће земљу напустити 200.000 младих, Вучић каже да му је колегиница из Литваније открила када ће млади почети да се враћају у Србију.

– То ће бити када плате буду износиле 1.000 евра, али ми смо за сада далеко од тога – признао је он.

Kако је додао, очекује да просечна плата у децембру буде 445 евра, а у марту између 460 или 465 евра.

Вучић је гостујући на Пинку рекао да је по том питању ова година била једна од науспешнијих и подсетио да је пре седам година, за време претходне власти, просечна плата износила 331 евра, док је овог октобра била 423 евра.

Kако је рекао, у децембру би требало да буде 445 евра, што је за око 30 или 31 одсто више него пре седам година.

– У марту очекујемо, због повећања плата у јавном сектору и минималца раст од 8,6 одсто, то јест да ће плате бити око 460 или 465 евра, што је увећање више од 35 или 36 одсто. Да ли је довољно, наравно да није. Надао сам се да ће бити бити 500 евра, али упркос мерама фикскалне консолидације имамо повећање које ће бити за само 35 евра мање од тога – навео је Вучић.

Kазао је да је минимална зарада у Србији била 2011. године свега 161 евро, док је сада 228 евра.

– То је велика разлика, али треба минималац да буде још виши и ми ћемо ићи да буде 250 евра наредне године, а касније и на 300 евра – навео је председник Србије.

Захвалио је синдикатима на подршци и додао да је председник С С С С Љубисав Орбовић разумео намеру државе.

Вучић је рекао да су и пензије увећане и да је сада просечно месечно примање 227 евра и да мора и даље да се повећава, како буде напредовала економија.

Kазао је да је зато захвалан Kинезима и Французима због преузиманај РТБ-а Бор и аеродрома „Никола Тесла“, као и другима који су инвестирали у Србији.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ