Србија

РУСКА ПРОФЕСОРКА ИЗДАЛА УПОЗОРЕЊЕ: Срби, хоће да вас затворе у АЛБАНСКИ КАЛИФАТ! НЕКА РЕАГУЈЕ РУСИЈА!

Професорка Московског универзитета упозорава на дејствовање Албанаца на Балкану

Албански калифат ће се сигурно појавити на Балкану ако не будемо дејствовали против тога, истакла је руска професорка са Московског института за међународне односе др Јелена Пономарјова на промоцији своје књиге „Kосово – разбојничка држава“ у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је навела да питање Kосмета није само регионални већ и светски проблем.

– Све манифестације нељудског понашања су се дешавале на Kосову. Оно није регионално, већ светско политичко питање. Kосово се никада не би појавило без подршке транснационалних компанија. Питање је како су се вође ОВK претвориле у пожељне политичаре? Еволуција Тачија и Харадинаја од терориста у политичаре је некоме од западних сила требала – рекла је Пономарјова.

Истакла је и да се руско друштво све више интересује за Балкан, а онда политичари реагују на став друштва, али да ипак руска спољна политика мора да буде агилнија према дешавањима на Балкану.

Милица Ђурђевић из Заветника каже да је идеја „велике Албаније“ од зачетка пројекат западних сила.

– Лондон и Беч више од две деценије покушавају да створе још једну албанску државу – такозвану републику Kосово. Све су то кораци ка успостављању великоалбанског калифата, који ће служити интересима хегемоније западних сила на Балкану. Брана томе је већи утицај и присуство Русије – каже Ђорђевићева.

Да опасност од стварања моћне албанске државе постоји, посебно уколико се обистине идеје о спајању Kосова и Албаније, о којима увелико говоре албански политичари Еди Рама и Рамуш Харадинај, сматра аналитичар Дејан Вук Станковић.

– Русија је традиционално заинтересована за овај проистор и врло је могуће да се Руси више укључе. Претпостављам да би то постигли тако што би Србији помогли у војној опреми и јачању економије – наводи саговорник.

 

Извор: Srbija Danas/Srpski telegraf

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ