loading...
Свет

ШОKАНТНО ОТKРИЋЕ: Американци имају дронове за ШИРЕЊЕ ЗАРАЗА! Лабораторија и на Балкану?

Бивши грузијски министар безбедности Игор Гиоргадзе изнео је низ нових докумената о тајном америчком програму развоја биолошког оружја!

Гиоргадзе је на конференцији за медије у Москви обелоданио нов пакет поверљивих докумената о центру за јавно здравље „Ричард Лугар“ код Тбилисија у Грузији. У септембру је већ био објавио документа која показују да је у раду овог центра помрло на десетине пацијената под неразјашњеним околностима и да је центар повезан са америчком војском – што све заједно буди сумње да се ради о тајном постројењу Пентагона за тестирање биолошког оружја.

Амерички центар за јавно здравље у Тбилисију се бави бесплатним лечењем хепатитиса Ц у чему је главни извођач америчка приватна фармаколошка компанија „Гилеад“ која је позната по својим везама са Пентагоном.

– Уговор се држи у тајности што према међународном праву нема смисла – констатује Гиоргадзе.

Да нешто у овом програму лечења хепатитиса Ц није у реду види се већ из статистика о успешности програма.

Министарство здравља је саопштило да успешност програма лечења износи 98 одсто, али међутим документација коју је Гиоргадзе представио показује да је у периоду од априла 2015. до јула 2018. на лечењу било 48.000 људи од чега је њих 44.000 завршило програм. Од тог броја излечених је 31.000 – што износи 71 одсто. Судбина 13.000 преосталих пацијената није сасвим јасна.

Главну сумњу подижу извештаји о мистериозним смртима пацијената. Првобитна документација Игора Гиоргадзеа је показала да је експериментални програм однео животе најмање 73 грузијских држављана од чега је 26 њих помрло у једном једином дану 30. децембра 2015.

Гиоргадзе је допунио податке показавши да је у периоду од октобра 2015. до новембра 2016. услед третмана у центру „Ричард Лугар“ умрла чак 191 особа!

Посебно је необично да узрок смрти није утврђен у више десетина случајева док су код многих пацијената током наводног лечења документоване „нежељене последице“ попут различитих канцера и леукемије иако није познато да лекови против хепатитиса Ц који су званично коришћени у овом програму (као што је солвади) могу да изазову такве болести.

Додатне сумње буди и повезаност центра „Ричард Лугар“ са америчком војском. Центар је 2013. основала Агенција министарства одбране САД за смањење претњи. Намеће се питање откуда толико интересовање америчке војске за лечење хепатитиса Ц у једној малој и сиромашној кавкаској земљи?

Kао посебно инкриминишући детаљ из документације коју је обелоданио Игор Гиоргадзе издвајају се пројектни папири разноврсних патената биолошког оружја које је поседовало особље центра „Ричард Лугар“.

Тако се међу њима може наћи специјални дрон официјелног назива „Ваздушни систем за ослобађање токсичних комараца који поседује контејнер за узгајање, транспорт и ослобађање заражених комараца у противничком ваздушном простору. Осим овог патента, ту је и дрон за ослобађање разноврсних хемијско-биолошких агенаса, меци са капсулама које садрже смртоносне патогене, итд.

– Развој оваквих средстава представља кршење Kонвенције о забрани хемијског и биолошког оружја – подсећа бивши грузијски министар безбедности.

Гиоргадзе закључује да је центар за јавно здравље у најбољем случају био установа двоструке намене, а у најгорем случају лабораторија за развој биолошког оружја.

Један од новинара на конференцији Гиоргадзеу је поставио питање постојања других таквих лабораторија након чега је споменут и Балкан.

– Центар је само једна у ланцу сличних установа успостављених на постсовјетском простору у окружењу Русије. Опасност од успостављања таквих лабораторија постоји у практично свакој земљи ограниченог суверенитета као што су нове НАТО чланице са Балкана – рекао је Гиоргадзеу.

 

Извор: rs.spuntiknews.com

Loading...
loading...