Регион

АДВОКАТ НОБИЛО: Случај Драгичевић је политизован – ЦИЉ ИМ ЈЕ ДА „РАЗМОНТИРАЈУ“ ДОДИКА!

Хрватски адвокат, Анте Нобило, који је био укључен у истрагу смрти младог Давида Драгичевића, коментарисао је најновије протесте у Бањалуци, у организацији групе Правда за Давида, изјавио је данас да све док тај случај не буде решен, проблеми ће, како каже, расти и расти

Нобило је за ТВ Н1 Сарајево рекао да је властима у интересу да се пронађе починилац јер је то најбољи начин да се врати мир у Бањалуку, а да политичарима који су се укључили у протесте није циљ решавање тог случаја него, како је указао, “размонтирање“ Милорада Додика.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нобило каже да су за време док је он био укључен у истрагу утврдили време смрти, место, начин смрти и особе које су с Давидом биле у контакту непосредно пре и за време смрти.

– Врло је мало требало да се случај расветли до краја, а то је проблем функционисања те државе – сматра Нобило.

Нобило, који је недавно изашао из мешовите комисије која се бавила утврђивањем околности и чињеница у вези са смрћу младића, сматра да је тај случај преурањено проглашен несретним случајем.

– Можемо рећи да је власт лоше, неспретно, непрофесионално реаговала. Није се смело догодити да у девет месеци нису открили шта се догодило. То је проблем функционисања Босне и Херцеговине као државе. Управо то што полиција није разрешила убиство, говори да власт није омиљена у народу, да има доста проблема у функционисајњу државе тако да се случај лако одвукао у политичке воде – рекао је Нобило.

Указао је и да се протести у Бањалуци одвијају у две фазе – у почетку је Правда за Давида била грађански покрет, али се уочи избора у њега инфитрирала политика.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ