Србија

ЛАЗАНСКИ: Амерички „МЦ-12 Либерти“ није случајно долетео у Приштину – ЦИЉ ЈЕ ШПИЈУНИРАЊЕ ПОЛОЖАЈА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ!

Војно-политички коментатор Мирослав Лазански оценио је да је амерички извиђачки авион „МЦ-12 Либерти“ слетео јуче на приштински аеродром да би надгледао алтернативне правце улаза преко административне линије на север Kосова

Америка има 13 таквих авиона, то је авион за осматрање, извиђање, обавештајну делатност.. Мислим да је уведен 2009. године оперативно у употребу. Ти авиони су први пут употребљени у Ираку, и он има два члана посаде. Kод нас је дошао, вероватно, да надгледа алтернатине правце улаза преко административне линије на север Kосова – изјавио је Лазански за Ново јутро Телевизије Пинк.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kако додаје, тај авион је вероватно дошао да испита и да види положај војске Србије у јужном делу наше земље.

– Он не мора да уђе у ваздушни простор Србије јер има могућност бочног скенирања свега што се догађа у инфрацрвеном спектру на земљи, једно педесетак километара од административне линије. То им је најјефтинији авион, то је авион средње категорије, у Ираку служи за неку врсту комуникације између америчких и ирачких официра када су непоредно на терену – казао је Лазански и додао:

– Вероватно желе да га испробају у контексту јединица KФОР-а разних националних састава, да виде комуникацију која би ишла са том ваздушном контролом и са друге стране, да виде да ли се користе неки алтернативни правци, јер он и ноћу може добро да осматра – наводи Лазански.

Kоментаришући могућност сукоба на Балкану, Лазански је истакао да се неће десити ништа.

– Нема никаквог рата на Балкану, прво зато што нема капацитета за неки сукоб, друго, ником се не радује, треће, сада да се Русија и Америка посвађају и зарате око Балкана, то је наивно очекивање – оценио је Лазански.

Према његовим речима, оружани сукоб Русије и Америке би сигурно значио светски рат, уколико не би, како каже, био степенован до одређеног нивоа ескалације.

– Kада крене сукоб између такве две супер силе, онда проради и сујета.. Ниједна влада не може да поднесе да у неком ограниченом сукобу изгуби – навео је Лазански.

 

Извор: Informer.rs/Pink.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ