Србија

ОДРЖАЛИ МУ ЛЕКЦИЈУ! Срби писали амбасадору САД у Приштини: Зашто подржавате антицивилизацију? Имате ли образа?

Срби са Kосова и Метохије су упутили писмо америчком амбасадору у Приштини

Срби са Kосова и Метохије су упутили писмо америчком амбасадору у Приштини Филипу Kоснету, поставивши му питања која се тичу живота Срба на KиМ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У писму се изражава незадовољство његовом подршком званичној Приштини и подсећа на историјске догађаје који су претходили и самом проглашењу америчке независности.

– Господине „амбасадоре“ Kоснет како то да Ви вашим присуством у Приштини истерујете Србију са овог простора, а знате да је Пећка патријаршија саграђена (1250.г.), чак 242 године пре открића Америке 1492.г. или 537 година пре америчке независности 1787.године! Господине Kоснет, Високи Дечани су саграђени (1335.) 157 година пре открића Америке или 452 година пре америчке независности! Тако је и са осталим знаменитим српским манастирима Грачаница, Свети Арханђели код Призрена, Девич, Бањска… Kада је Цар Душан, господине „амбасадоре“ Kоснет, тадашњи цар Срба, Бугара, Грка и Арбанаса, 1349. године донео, познат као Душанов законик, то је било равно 143 године пре открића Америке и 438. година пре њене независности! Тај Закон је важио за цело царство и пођеднако за све поданике а судије су биле дужне да суде по закону а не у страху од цара – пише у писму.

Срби са KиМ упитали су Kоснета како допушта да власт у Приштини „без икакве школе Тачи, Весељи, Харадинај…. газе Повељу ОУН, заједно са вама, Резолуцију 1244, Хелсиншки договор…. и свако међународно право?“

– Одговорите зашто подржавате такву антицивилизацију, античовечанство, антидемократију? Зашто се са таквим терористима, убицама, неписменим… Албанцима у Приштини? Имали те ви господине Kоснет имало знања, морала, образа, части, демократије, човечности… у себи? Одговори те на то! – пише у писму.

Подсећа се да је у првом турском попису становништва 1455. године на данашњем простору KиМ било 13.057 српских кућа, а свега 46 арбанашких домаћинстава у 23 села.

– Истина је, господине „амбасадоре“ Kоснет, историја и документи сведоче, да они који тада, у средњем веку, нису живели овде, Албанци, и они који нису постојали, Америка, данас одлучују о Kосову и Метохији на најнеправденији начин, путем силе, протеривањем Срба, рушењем и брисањем свега српског, кршењем баш свих права Срба и Србије и на штету искључиво Срба и Србије чији је простор Kосово и Метохија одувек био – пише у писму и пита се како то да је данас амерички интерес већи од интереса Србије која је баш на KиМ ударила темеље државности и постојања.

– Господине Kоснет, од када твоја држава подржава ову терористичку власт Албанаца на Kосмету, они су, Албанци овде срушили и запалили 155 српских цркава и манастира, 13 њих су избрисали у потпуности са лица земље а уништили су више од 10.000 споменика на српским гробљима што Европа не памти у својој историји. Господине Kоснет, ти си, подршком Приштине, на тој страни антицивилизације и човечанства. Одговори нам у 21 веку зашто си на тој страни? – пише у писму.

У писму се Kоснет позива да пружи одговоре.

– Ми чекамо одговор, а одговорићеш ако си човек! – додаје се на крају.

 

Извор: Srbija Danas/KMNovine

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ