Србија

ВУЧИЋ СЕ ЈАВИО ПОСЛЕ ИНИЦИЈАТИВЕ ЗА ЛЕЧЕЊЕ ДЕВОЈЧИЦЕ: Учинићу све да Јања што пре оздрави! Сва моја помоћ је на располагању!

После иницијативе Kурира да се помогне дванаестогодишњој Јањи Стаменковић, која болује од тумора на хипофизи, реаговао је председник Србије Александар Вучић који се јавио редакцији Kурира и понудио сву могућу помоћ како би се у што хитнијем року обезбедили сви услови за лечење и оздрављење.

– Учинићу све што могу да јој што пре, колико можда већ сутра буде обезбеђено лечење и операција. Јања ће имати све услове и све што је потребно да што пре оздрави биће обезбеђено – рекао је председник Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мала Јања је до сада била на четири операције, а после постоперативног побољшања – тумор се вратио. Због тога је девојчица у тешком стању, не иде у школу, не види, креће се отежано само уз помоћ родитеља.

Kако је њена мајка написала на Фејсбуку, на месту где је био тумор, појавила се течност, због чега се ту мора уградити цевчица, која ће да извуче ту течност.

Само ова интервенција која треба да се обави у Инстанбулу коштаће 17.000 евра које њени родитељи немају. Kасније следи зрачење за које још нису сигурни колико ће коштати јер нису добили предрачун од банке.

Иначе, мала Јања је раније инсистирала да не иде на операцију, јер је чула како родитељи причају да немају новца ни за шта. Потребно је тако мало да оздрави, крене у школу и има нормалан живот.

 

Извор: Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ