Србија

БРНАБИЋКА ТВРДИ НА СОПСТВЕНОМ ПРИМЕРУ: Партијска књижица није важна за посао

БЕОГРАД – Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је данас да на сопственом и на примеру свог кабинета показује да партијска књижица није потребна за запослење.

На питање како ће да објасни младима који желе да се врате у Србију, да чланство у странци није предуслов за посао, Брнабић је у паузи скупа којем присуствује 200 младих талената из целог света рекла да ако желе да раде у привреду, ситуација је таква да привредници и велике компаније које послују у нашој земљи траже квалитетне кадрове са квалитетним знањем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kада је реч о државној управи, уводи се, каже, е-управа која ће омогућити да све буде транспарентно.

– На сопственом примеру и примеру мог кабинета могу да покажем да није важна партијска књижица. Просек година у мом кабинету је 35 година. Никада их нисам бирала по томе, и нико ми никада из СНС или владајуће коалиције није условио кога треба да имам у мом кабинету, да ли треба да буду чланови странке или не, само су ме условљавали резултатима пошто су ми дали подршку у скупштини, рекла је Брнабић.

Она је додала да је једино важно да се ради добро и поштено.

– Да ли сте у странци или нисте не треба да представља разлику ни препреку. Мене то не занима. Занима ме да сви заједно радимо најбоље што можемо. Ту смо да направимо нешто сваки дан за грађане Србије, рекла је председница владе.

 

Извор: Kurir.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ