Регион Свет

ХРВАТИ БРУТАЛНО ИСПАЉЕНИ! Ништа од авиона Ф-16, ДОГОВОР ПРОПАО, пљуштаће оставке!

Амерички министар одбране Џејмс Матис одбио је понуду Израела и њиховог премијера да САД мало „омекша“ око продаје израелских авиона Ф-16 Хрватској

То је написао новинар Барак Равид за амерички портал Аxиос и додао да је тиме, практично, пропао читав договор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Равид, који је пре двадесетак дана први објавио да су преговори САД-а и Израела по овом питању запели, позива се на високе изворе из Израела који су, како каже, учествовали у преговорима.

Бурне реакције на ову вест су одмах кренуле, а хрватска опозиција позива на оставку министра одбране Дамира Kрстичевића, пише Индеx.хр.

– Министар је одговоран, а онда и премијер. Они су договорили тај посао, сада видимо да то што је договорено неће бити испоштовано. Не може се то представити као најбољи потез ове владе. Kрстичевић се тиме хвалио, а сада нећемо добити што је договорено. Kао заступници и грађани инсистирамо да се испоштује оно што је договорено – рекао је политички секретар Моста Никола Грмоја за РТЛ.

– Американци су јасно рекли у каквом стању авиони могу да се продају. Извор тврди да то значи да до куповине неће доћи. Kрстичевић је морао да зна правила игре. Или их је игнорисао и обмануо јавност, или заиста није знао. У оба случаја мора отићи – написали су на Твитеру из опозиционе странке СДП.

– Од два кључна пројекта министра Kрстичевића у МОРХ-у: рочна војска и авиони; учинак 0! Зеро! Ништа! – прокоментарисао је члан СДП-а Франко Видовић.

Подсетимо, јуче су бројни хрватски медији објавили да је амерички Kонгрес дозволио да се израелски авиони продају Хрватској. Међутим, услов за продају је да се авиони продају у оном стању у каквом су их САД испоручиле Израелу.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: index.hr

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ