Србија

СРПСКЕ ТАЈНЕ СЛУЖБЕ ОТКРИЛЕ ПРИКРИВЕНУ АКЦИЈУ ПЕНТАГОНА: Америка спрема напад на север Косова?!

Шпијунски авион војске САД ‘МЦ-12 либерти’ слетео у среду тачно у 10.30 на приштински аеродром, а у 13.15 се подигао и кренуо у осматрање севера Kосова и Метохије, али и Рашке и Kопаоника! Приземљио се у 13.27. Српски обавештајци сумњају да Америка припрема терен за напад Шиптара на Србе на северу наше покрајине

Сједињене Америчке Државе у највећој тајности припремају терен за напад Шиптара на север Kосова, открива Информер! Американци, како сазнајемо, сателитима, дроновима, али и шпијунским авионима већ неколико недеља осматрају терен на северу, али и положаје Војске Србије на подручју Рашке и Kопаоника!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тако је јуче тачно у 10.30 на приштински аеродром слетео специјални извиђачки авион оружаних снага САД ‘МЦ-12 либерти’. Он је у 13.15 узлетео и кренуо у кружно осматрање севера Kосмета, али и дела територије централне Србије! Летелица се, након завршеног посла, вратила на аеродром у 14.27. Српски обавештајци сумњају да САД на овај начин припремају терен за напад Шиптара.

Наши одлично обавештени извори објашњавају да је ‘МЦ-12 либерти’ авион који Американци широм света користе за извиђања, снимања и прислушкивања противника.

– Тај авион је слетео у Приштину јуче ујутру. Недуго потом, ‘либерти’ је полетео и почео да кружи изнад севера покрајине, одакле је ефикасно могао да надзире и територију Рашке и Kопаоника! Сумња се да су Американце, осим стања на Kосову, занимали и положаји српске војске у Рашкој и у реону Kопаоника. Пазите, ово није обична извиђачка летелица, већ је у питању специјални авион који се користи само за посебне акције. Зато је ово изузетно озбиљна ствар… – објашњава Информеров извор, близак обавештајним круговима.

На питање да ли ово значи да Американци осматрају терен за Албанце и тако припремају евентуални напад на Србе, наш саговорник одговара:

– Ништа више не могу да вам кажем. Разумећете да су ово и те како осетљиве безбедносне информације и подаци. Могу само да кажем да анализирамо све могуће сценарије, па и тај…

Нико у врху државе није јуче желео да званично коментарише наша сазнања. На другој страни, генерал у пензији Божидар Делић каже да америчко надлетање севера Kосова није изненађујућа акција.

– Шиптари се деценијама свим силама труде да буду америчка држава ван америчког континента. Не знамо колико и каквих заједничких вежби су планирали са Американцима, али ово надлетање извиђачких авиона највероватније је демонстрација силе. Иначе, Американцима није потребно много података о нашој војсци, јер верујем да их годинама уназад скупљају и да их већ имају – подвлачи Делић.

Слично радили 1999.
Безбедносни стручњак Милан Петрић сматра да НАТО пакт и Вашингтон овим прекорачују своја овлашћења.

– Све ово, дакле мерење ширине путева од пре неколико месеци и садашње осматрање северног дела Kосова и Метохије и југа централне Србије, невероватно подсећа на догађаје који су претходили бомбардовању 1999. године. Иако сумњам да ће до тога заиста и доћи, сматрам да овакво прикупљање информација о северу наше покрајине има једну једину намену, а то је информативно-логистичка припрема у случају акције такозване ‘војске Kосова’ – упозорава Петрић.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ