Спорт

НОВАК О НАЈБОЛНИЈИМ ТРЕНУЦИМА У ЖИВОТУ: Много сам патио због пораза у Рију!

Један од најтежих момената у каријери Новака Ђоковића јесте пораз од Хуана Мартина дел Потра на Олимпијским играма у Бразилу

Први тенисер света се у интервјуу за бразилски „Глобо еспорте“ присетио такмичења у Рију. Новак је већ тада имао проблем са лактом, па је на крају био приморан да пропустио други део сезоне у 2017. години. Не чуди што је изузетно емотиван када се присети Рија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Никад нећу заборавити везу са бразилским народом. Био је то један од најлепших тренутака у животу, али и најболнијих. На Игре сам кренуо као светски број 1, играо најбољи тенис у животу. Знао сам да је то моја шанса, шанса коју сам чекао. Али, то се није догодило, изгубио сам од Дел Потра, кога много волим – признао је Новак.

Разлог за тугу је био пораз на старту турнира од Хуан Мартина дел Потра.

– Схватио сам зашто се све то догађа. Мислим да је Бог донео такво искуство, кроз које морамо да учимо, разумемо, растемо. Прихватио сам, дуго сам патио због тога, јер је то било најважније време у мојој каријери и медаља у Рију би била савршена. Следеће Игре су у Јапану и биће веома тешко, волим да играм тенис и надам се да ћу успети – казао је Ђоковић који у финалу Абу Дабија игра са Kевином Андерсоном (субота, 16.00).

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ