Србија

ПРИШТИНА ТОНЕ СВЕ ДУБЉЕ У ЖИВО БЛАТО! Шиптари сада дефинитивно раскринкани, НИЈЕ ИХ БРИГА ЗА ДОГОВОР, желе само ДАЉУ ЕСКАЛАЦИЈУ!

Директор Kанцеларије за Kосову и Метохију Марко Ђурић изјавио је да је одлуком да прошири таксе од 100 одсто на робу страних компанија које имају погоне у Србији, Приштина објавила рат великим светским брендовима и у исто време наругала се Kвинти након састанка амбасадора пет најутицајнијих земаља са представницима приштинских институција

Ђурић каже да то показује да Албанци нису искрени када говоре да желе нормализацију односа и постизање договора са Србијом већ да све време желе управо оно на шта је, како истиче, упозоравао председник Србије Александар Вуцић – даљу ескалацију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Приштина тоне све дубље и дубље у живо блато сопствених сулудих одлука и да није тужно било би готово смешно – рекао је Ђурић новинарима реагујући на одлуку косовских институција.

Указао је да Међународна заједница није на време реаговала на “сулуде потезе Приштине“ и да је долила уље на ватру и створила политичке предуслове за рат са светским компанијама.

Ђурић је нагласио да ће Србија наставити да се супротставља и да се противи таквој политици.

– Ми смо за слободну трговину, нормалне односе и једнаке шансе за све. Ово што они раде је чисто лудило – навео је Ђурић.

Упитан о наводима приштинских медија да су представници косовских институција на састанку са Kвинтом изнели став да Србија треба да заустави кампању којом од земаља тражи повлачење признања независности Kосова, Ђурић је рекао да је управо Приштина од потписивања Бриселског споразума подмићивањем и разним нечасним методама навела 19 држава да признају једнострано проглашену независност Kосова.

– То су радили иако је јасно било договорено да ће се сва отворена питања решавати за преговарачким столом. То су шампиони света у лажима и са којима никаквих суштинских разговора и договора не може бити због њиховог понашања – закључио је Ђурић.

Привремене приштинске институције одлучиле су данас да мера увећане таксе у износу 100 одсто буде проширена и на робу страних компанија које имају погоне у Србији.

То практично значи да на Kосово од данас, без плаћања увећаног пореза, неће моћи да уђе ниједна врста роба из Србије, без обзира на земљу њеног порекла.

 

Извор: Informer.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ