Србија

ВУЧИЋ: Људи морају да схвате да ТАЧИ И ХАРАДИНАЈ СВЕ РАДЕ ЗАЈЕДНО! Свађају се само за своје „унутрашње“ политичке потребе!

После отварања и обиласка Хируршког оделења Здравственог центра Врање, председник Александар Вучић обратио се медијима

– Сада су пале у води све лажи и неистине које су приштински политичари говорили свету. Увек су говорили да су за мир и дијалог и да неће пооштравати мере против Србије. Људи морају да схвате да Тачи и Харадинај све раде заједно! Свађају се само за своје „унутрашње“ политичке потребе – рекао је председник Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Али да бих умирио наш народ, морам да кажем да ћемо начи начин да решимо све њихове проблеме. Ово лудило није лако излечиво. Ситуација је тешка и озбиљна, али наше је да се боримо – рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су после нових мера Приштине пале у воду све лажи албанских политичара с Kосова да су за мир и дијалог, и поручио да нема силе која ће га приволети на разговор о било чему док се таксе не повуку.

Вучић је у Врању у разговору с новинарима рекао да је пун једа и бриге због такси које је Приштина увела и због онога што Хашим Тачи говори у међународним круговима.

– Пале су у воду све њихове лажи и неистине које су изговарали у западном свету. Они су увек говорили да су за мир и дијалог, да неће повећавати и погоршавати мере које су увели, а видимо да су све заједно урадили. Хашим и Харадинај раде заједно, ма колико се они лично не волели – рекао је Вучић.

Народ, истакао је, треба да зна коју врсту игре они играју.

Тачијев саветник каже да наводно требна размотрити укидање претходних такси, а онда и Тачијеви посланици, као и сви остали, гласају за увођење нових.

Док се не укину, никаквих разговора нема, рекао је:

– Не постоји та сила на свету и тај човек на свету који ће да ме натера да разговарам о било чему док се таксе не повуку, ни Трамп лично да ме позове – истакао је председник Вучић.

Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас да се воде преговори са једном страном компанијом, светским гигантом, који би могао да инвестира у нашу земљу, а можда чак и у Врању, као и да би то била највећа инвестиција у Србији у последњих 30 година.

Вучић није рекао о којој компанији је реч, али је истакао да је то компанијиа чији би извоз из Србије био већи од четири милијарде евра, што је 10 одсто нашег БДП-а.

– Kренули смо у разговоре са представницима компаније и знаћемо у априлу. То би била највећа, најважнија и најмоћнија инвестиција за целу Србју, не знам да ли ће бити у Врању – навео је Вучић.

Истакао је да је реч о гиганту и да нам за сада у преговорима добро иде и да мисли да смо тренутно у тим разговорима испред наше европске конкуренције.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ