Регион Србија

Додик открио ПОЗАДИНУ ПРОТЕСТА у Београду и Бањалуци: Британија их ПЛАЋА МИЛИОНИМА, а циљ им је РУШЕЊЕ ВЛАСТИ

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да свако иоле политички и безбедносно писмен може лако да закључи да су протести у Бањалуци и у Београду координисани и да иза њих стоји страни фактор, пре свих Велика Британија, чији је циљ, како каже, рушење власти у Републици Српској и у Србији.

Главни мотив изазивања нестабилности је намера Запада да спречи руски утицај на овим просторима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Британија је одобрила шест милиона фунти за спречавање руског утицаја овде. То значи да је тај новац упумпан у разне НВО, медије… да произведе нестабилност и руше власт у Београду и РС. Зашто неко мисли да је мера њихове политике према Русији обавезујућа и за нас овде?! То не може да буде – рекао је Додик.

Kоментаришући окупљања присталица групе „Правда за Давида“ у Бањалуци, Додик каже да је тај покрет у праву у делу који се тиче инсистирања да се утврди истина о страдању Давида Драгичевића.

– На то може једино да одговори тужилаштво, и после тога суд. Све изван тога, а тиче се политичких ставова и оцена, насртаја на институције и појединце је неприхватљиво. И добиће свој политички одговор – рекао је Додик.

Тај политички одговор је, објашњава, нови закон и укидање тужилаштва које је, како каже, под управом међународног фактора и формирање неког новог.

– Очигледно постоји спрега. У тужиластву одуговлаче и неће да раде свој посао како би се направила атмосфера наводне одговорности извршне власти за тај случај – каже Додик и објашњава да извршна власт у РС не именује тужиоце ни судије, већ то ради Сарајево.

Говорећи о протестима у Београду, Додик каже да је актуелна власт предвођена председником Александром Вучићем затекла безнадежну ситуацију, земљу пред банкротом, а да сад они који су је довели у ту позицију ођедном окупљају народ и нуде се као алтерантива.

– Увек у Београду, као и у Бањалуци можете наћи неколико хиљада људи који су незадовољни. А ти би били незадовољни где год живели. Србија има демократске изборе, па ти незадовојни нека се за њих припреме – рекао је Додик.

Упитан да ли сугерише да су протести у Бањалуци и Београду у некој вези, Додик одговара „очигледно“.

– Овде изузимам породицу Драгичевић. Разумем повређеност Давора Драгичевића и док трага за истином, има моју подршку. Kад уђе у политику, а није непознато да су се око њега политичари окупили онда имамо проблем. Наравно да страни фактор има утицај – каже он.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ