Спорт

НОЛЕ ЈАСНО И ГЛАСНО: Циљ ми је да срушим Федереров рекорд!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић поручио је јасно и гласно да му је циљ да до краја каријере обори рекорд Роџера Федерера по броју освојених гренд слем титула

Ђоковић је на сјајан начин почео нову сезону, освојио је егзибициони турнир у Абу Дабију, иако се за њега не добијају бодови на АТП листи и тиме је најавио да потпуно спреман и мотивисан стиже на Аустралијан опен, где му је циљ да врати у своје власништво шампионски пехар, који је освајао шест пута.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уколико би освојио турнир у Мелбурну, Новаку би то био 15. гренд слем у каријери, па би га још пет делило до достизања Федерера, а два до Надала.

– Лагао бих када не бих признао да ми је циљ да оборим рекорд по броју освојених гренд слем титула! То ми је дефинитивно жеља, циљ, мета. То су турнири на којима желим најбоље да играм у остатку каријере, колико год да буде трајала. Наравно, уз борбу за прво место на АТП листи – истакао је Новак Ђоковић.

Српски ас је признао да му неће бити лако да оствари све те циљеве.

– На врата куца нова генерација, предвођена Александром Зверевим. Добра ствар је за тенис када се појављују нова имена. За мене, биће велики изазов да останем на овако високом нивоу. То је врло захтевно за једног породичног човека. Али, волим изазове, јер нас они терају да напредујемо и да учимо – поручио је Новак Ђоковић.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ