Свет

ПУТИН ОБЈАСНИО НЕКЕ СТВАРИ! Трамп повукао војску из Сирије, а сада је тамо на помолу НОВИ САВЕЗ – СЛЕДИ ЧИШЋЕЊЕ ТЕРОРИСТА!

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је данас да су Русија и Турска постигле разумевање о сарадњи после америчког повлачења из Сирије, а његов турски колега Мевлут Чавушоглу каже да две земље имају заједнички циљ да „очиште Сирију од свих терористичких организација“.

Kако је Лавров навео, много пажње у разговорима с турском страном било је посвећено новим околностима насталим после одлуке САД да повуче своју војску из Сирије, пренела је агенција Тас с.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Русија и Турска потврдиле су током разговора у Москви да ће бити сачуван сиријски територијални интегритет.

– Постигнута је сагласност о начину на који ће представници Русије и Турске наставити да координишу своје кораке на терену под новим условима, с циљем да се потпуно елиминише терористичка претња у Сирији – нагласио је Лавров.

Ројтерс је пренео је је Чавушоглу рекао да ће Турска наставити тесно да сарађује са Ираном и Русијом о Сирији, као и о другим регионалним питањима.

Председник САД Доналд Трамп донео је одлуку да повуче око 2.000 америчких војника у Сирији.

Подсетимо, сиријска војска, предвођена елитним јединицама републиканске гарде и јединица Тигрови, ушла је у петак у град Манбиџ на северу земље, на западној обали Еуфрата, и тиме предухитрила раније најављивани турски војни улазак у тај град.

За ову акцију добили су апсолутну подршку Русије и председник Владимира Путина који је то потврдио на састанку са војним врхом.

Манбиџ су Kурди ослободили 2015. године од Исламске државе.

 

Извор: Informer/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ