Србија

Вучић: План Приштине је да до краја марта потпуно укину границу са Албанијом

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио новогодишње пакетиће деци из три основне школе са Kосова и Метохије, након чега је дао изјаву за медије.

Желим грађанима Србије срећну нову годину, желим много доброг и још више рада у следећој него у претходним годинама. Добро здравље свима, и мир, стабилност, и сваком грађанину личну срећу – рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање новинара да прокоментарише лажи о броју демонстраната који су изашли на улице Београда, председник је рекао да народ није ћорав, да све види и разуме, и додао да свако може да говори шта му је воља и жеља.

– Суштина долази на изборима када људи доносе планове и циљеве. Не треба губити енергију на небитне садржаје и људе који не завређују нашу пажњу – рекао је Вучић.

Након тога уследило је питање о Kосову, наиме о потезу Албанаца у вези са брисањем граница између Албаније и јужне српске покрајине.

Они ће наставити са планом да укидају границу између Албаније и тзв. Kосова, и њихов циљ је да крајем марта потпуно уклоне границу. Ја не знам до када ће све ово трајати и како могу мирно да гледају. Некима не одговара јака Србија, већ желе да је виде слабу као некада. За нас је најважније да гарантујемо безбедност и сигурност Србима на KиМ и да имају редовне плате. Ми овим морамо да се бавимо, а не шетњама – рекао је Вучић.

Упитан да прокоментарише изјаву Вука Јеремића који је рекао да је „Вучић човек видно нарушеног здравља“, предсеник није желео да коментарише, јер како је навео, има већих проблема.

Вративши се на тему Kосова, рекао је да Србија увек обавести међународну заједницу на све проблеме које Албанци стварају на Kосову, али да до сада никада нисмо наишли конкретан одговор.

Председник Александар Вучић пожелео је данас грађанима срећну Нову годину, пожелео им мир и стабилност и да у економском смислу буде једнако добра као 2018. година.

– Тешко да ћемо у својој историји наћи оволико економски успешних година, да нам раст буде већи од четири одсто – рекао је Вучић.

Kако је истакао, суфицит у буџету ће наредне године бити више од 300 милиона евра, а плате и пензије ће се додатно повећавати.

– Свима желим много доброг наредне године, добро здравље, а ми ћемо се потрудити да и здравствене услуге буду на још вишем нивоу, иако смо много урадили и ове године – рекао је Вучић новинарима у Београду.

 

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ