Свет

АМЕРИКА и ЕУ се спремају за НОВЕ РАТОВЕ: Ко би рекао да ће ОВО бити узрок СВЕТСКИХ СУКОБА

Америчко-европско партнерство “Вода, мир и сигурност” (WПС) осмишљено је како би се идентификовала потенцијално опасна подручја и спречило насиље, изјавила је координаторка партнерства Сузен Шмејер.

Пре неколико година је Пентагон објавио извештај који предвиђа сукобе због недостатка питке воде. Ове године је створено партнерство „Вода, мир и сигурност“ у којем су суделовали представници Сједињених Држава и Европске уније. Сузен Шмејер је напоменула да би недостатак воде могао бити разлог појављивања нових „врућих тачака“ на карти света.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изразила је мишљење да је водни фактор утицао на избијање „грађанскога рата“ у Сирији, како овај сукоб назива Сузен Шмејер, као и на појаву терористичких група око језера Чад, посебно указујући на терористичку групу Боко Харам.

Kоординаторка заједничког америчко-европског пројекта WПС је рекла да ће се развити систем за праћење стања у тим подручјима, за анализу хидролошких информација и сателитских снимака, те процену ризика недостатка приступа води.

Претње избијања сукоба због воде ће се пратити и путем медијских извештаја на више од 100 језика, а професор Међународног института за студије о води Миша Вернер нагласио је важност предвиђања суша које би државе могле коштати милијарде долара.

Професор Вернер тврди да би следеће године југ Африке, Аустралија и већина земаља Јужне Америке могле бити погођене сушом.

Подсетимо, раније овог месеца је у војним круговима било расправа о могућности напада на Сједињене Државе уз помоћ дивовских цунамија, што је стара идеја академика и нобеловца Сахарова, који је постао популаран у тадашњој западној Европи као совјетски дисидент и борац за људска права, иако су га адмирали у Совјетском Савезу због овог предлога назвали „инжењером смрти“ и обуставили све његове пројекте, који су, према замисли Сахарова, за неколико минута уништили све градове и животе људи на источној америчкој обали.

Kонтраадмирал Петер Фомич Фомин, који је са Сахаровом расправљао о пројекту, био шокиран при помисли какво би крвопролиће узроковало ово оружје и зауставио је истраживања Андреја Сахарова у совјетском Министарству одбране.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ