Србија

Јеремић тврди да Путин не подржава Вучића, Вулин му одговара: Тешко је наћи већег лажова од Вука

Оштра реакција Вулина на Јеремићеву изјаву да „Русија подржава Србију, али да Путин презире Вучића“

Председник опозиционе Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је однос српских власти према Русији неискрен и лицемеран и тврди да Русија подржава Србију, али не и актуелну власт. Kоментаришући изјаву Јеремића да „Русија подржава Србију, али да Путин презире Вучића“, министар одбране Александар Вулин је изјавио да је председник Русије искрени пријатељ Србије, али и искрени пријатељ Александра Вучића и наша држава због тога треба да буде срећна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јеремић је за портал Србин.инфо рекао да руски председник Владимир Путин не верује председнику Александру Вучићу због његових односа са Западом.

Он је истовремено проценио да ће управо Запад, односно међународни чиниоци утицати на промену владајуће структуре, као што су и до сада чинили на Балкану.

– На овим просторима успостављање и промена власти се никада у историји нису догодили у потпуности изоловано од страног фактора. Kомбинована снага унутрашњег и спољног притиска промениће и ову корумпирану власт – рекао је Јеремић.

Он је поновио оптужбе да ће председник Србије потписати споразум с Приштином, покушати да развласти Републику Српску у оквиру БиХ, а затим интегрисати Србију у НАТО.

Реагујући на ову изјаву Вука Јеремића, министар одбране и председник Покрета социјалиста Александар Вулин је рекао да је Владимир Путин је искрени пријатељ Србије, али и искрени пријатељ Александра Вучића и држава Србија због тога треба да буде срећна.

-Тешко је наћи већег лажова од Јеремића, али нажалост и већу штеточину од њега. Подсетићу вас да је тај лажов рекао да Ангела Меркел никада неће примити Александра Вучића, а два дана касније су имали срдачне разговоре. Такође, подсетићу вас да је председник Вучић са председником Путином разговарао више пута него сви ДОС-овски политичари заједно. Искрено поштовање које председник Путин има према председнику Вучићу се види у политици, у томе колико пута је на позив Александра Вучића помогао Србији и колико је пута био у Србији баш после комуникације са Вучићем – рекао је Вулин.

Он је истакао да не зна шта уопште „лажови из ДОС-а желе“.

– Једном говоре за нас да смо прозападни, онда говоре да смо проруски. У зависности од тога са ким разговарају и где могу да нашкоде Србији онда такве ствари и говоре. Долазак председника Путина у Србију је само још један доказ какви су и лични односи између председника Вучића и Путина. Тешко је наћи светског лидера, а не лидера земље која није ни превише велика нити је њен народ превише бројан, који је толико пута имао састанак са председником Путином – рекао је министар одбране и поручио Јеремићу да би требало да ћути када је реч о Русији, да покуша да заборави да та велика и пријатељска земља и њен председник уопште постоје.

– Човек који је на Генералној скупштини Уједињених нација слагао Руску Федерацију и у току ноћи променио резолуцију у којој су нас подржали Руси, и пребацио је у Европску унију, не би смео уопште да говори о Руској Федерацији. За Јеремића би, осим што непрекидно лаже, ипак било најбоље да не спомиње Русију, сетићемо се колико пута си преварио и слагао Русију. То је једини савет који могу да му дам – нагласио је Вулин.

Он је истакао да Србија треба да буде срећна и задовољна због пријатељства две државе и два председника.

– Њихов лични однос нам је много пута помогао.Вучића цене и на истоку и на западу зато што је српски председник, зато што и западу и истоку говори истину и зато што се увек бори само и једино за Србију и њене интересе. Он није ничија марионета нити играчка, а то је нешто што Јеремић не може да разуме – поручио је Вулин и додао да не сумња да ће предстојећа посета Путина Србији бити изузетна и да ће бити још много пријатних изненађења за све грађане Србије.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ