Регион Србија

ХЕБРАНГ ОД СРБИЈЕ ТРАЖИ 300 МИЛИЈАРДИ РАТНЕ ШТЕТЕ И ИЗБАЦИВАЊЕ ЋИРИЛИЦЕ ИЗ УПОТРЕБЕ

Некадашњи министар одбране и здравства Хрватске и функционер ХДЗ-а Андрија Хебранг тражи избацивање ћирилице из Вуковара и наплату ратне штете од Србије и Црне Горе у висини од 300 милијарди долара

У интервјуу за Недељни тједник, Хебранг тражи „укидање терора ћирилице“, јер је, како каже, ћирилични натпис је био „на свакој испаљеној гранати“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У новој години прижељкујем закон о Вуковару, с којим би се, бар делимично, одужили граду који је сломио кичму српском агресору и омогућио ослобађање Хрватске – навео је Хебранг, иначе, некада близак сарадник првог хрватског председника Фрање Туђмана.

Хебранг, сада професор у пензији, жели да изједначи наставне програме у српским школама са хрватским програмима, односно да српска деца уче историју онако како је види хрватска страна.

Он наводи да треба наплатити новац од тужбе Србији и Црној Гори за ратну економску штету, пренео је портал Народ.хр.

Према његовим наводима, реч је о штети у висини „девет изгубљених бруто домаћих производа (БДП) или око 300 милијарда долара“.

Хебранг тврди да „није завршен ни рат из 1945. године јер стотине хиљада побијених без суда нису пронађени, а једва један одсто тих гробница је откопан“.

Хебранг подржава ревизију историје и тврдње квазиисторичара да Јасеновац није био концлогор, те да су партизани чинили веће злочине од усташа.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ