Србија

ВУЛИН: Не треба нам таква ЕУ која нас ставља у исти кош са Албанцима и ћути на стварање „велике Албаније!

Фото: Јутјуб

Европа и цео свет ћуте на формирање велике Албаније и праве се да не виде какво се зло спрема, каже министар одбране Александар Вулин и додаје да је због политике двоструких аршина коју води Брисел више пута тражио од председника Вучића да Србија промени своју позицију и политику према ЕУ

– Ако ЕУ неће да заустави велику Албанију, ако нас непрекидно ставља у исти кош мислим да треба да променимо нашу позицију према ЕУ и да редефинишемо нашу политику. Ја сам то више пута тражио од председника Вучића, никад ме није подржао, то је наравно његово право, али ево и сада тражим да размислимо каква нам ЕУ треба, да ли нам треба таква ЕУ, да ли нам треба таква политика. До сад никада нисам имао подршку председника Вучића за ово што говорим, али на мени је да питам – рекао је министар Вулин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је упозорио да тзв. велика Албанија не може бити створена без сукоба на читавом Балкану, не само са Србијом.

Одговарајући на питање како коментарише најаве албанског премијера да ће укинути пограничне контроле и према другим суседима и додао да Рама хоће да избрише границе и са Црном Гором и Македонијом и са Грчком, Вулин каже:

– Он поручује да неће бити граница између Албанаца где год да живе. Тако се прави велика Албанија.

Вулин је нагласио да не може да разуме да Европа ћути и да не види шта се дешава или да се прави да не види.

Европа би морала да проговори, каже он и додаје да председник Србије нема савезнике у мировној политици коју води на Балкану.

Према Вулиновим речима, Вучић је једини искрени балкански лидер коме је заиста стало до регионалног мира и стабилности, и ниједан други, а посебно не албански премијер.

– Због оваквог понашања Европске уније, због њене политике дуплих аршина, због тога што када Шиптари на Kосову уведу таксе од 100 одсто они кажу – ајде да их мало смање па да разговарамо, због тога што нас стављају у исти кош ја сам више пута тражио од председника Вучића да размисли о томе да Србија промени своју позицију и политику према ЕУ – истиче министар.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ