Србија

ДАЧИЋ: Нисам присталица ванредних избора, али… Министар УПОЗОРИО грађане на НАЈВЕЋУ ОПАСНОСТ ЗА СРБИЈУ!

Министар спољних послова Србије и први човек Социјалистичке партије Србије каже да је његова партија дуго година присутна на политичкој сцени да он никад није био присталица ни ванредних избора ни протеста на улици.

– Увек сам против ванредних избора, зато што дрзава треба да буде у нормалном, редовном стању изборних циклуса, међутим, ако следеће године улазимо у изборну годину, то и не би били ванредни избори. А ако избори не шкоде националним и државним интересима, могу и да се организују – коментарише Дачић за Тањуг спекулације о могућим ванредним изборима у Србији на пролеће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осврћући се на протесте у Београду и критике опозиције на рачун власти Дачић каже да је најбољи одговор на то – победа на изборима.

– Kада неко каже идемо на изборе, одмах се буне – што да идемо на изборе. Па како неко мисли да се долази на власт осим изборима – пита се министра и каже да је мозда реч о томе да „они траже изборе, а моле бога да их не буде“.

– То су унутрашње ствари које не би требало да имају утицаја на јединство око државне политике. Нажалост ми смо далеко од тога да имамо консензус око најважнијих државних и националних питања и то је оно што је највећа опасност за Србију – оцењује он и додаје да протести могу утицати на политичку стабилност у Србији.

– Стабилност је, нарочито важна у тренуцима кад доносите важне државне одлуке и не мислим да ће се протестима било ста постићи. У Србији ће владати онај ко победи на изборима. То је увек тако било – закључује Дачић.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ