Русија Свет

ПРИНЦ ХАРИ ПРЕТИ ПУТИНУ! Да ли је на помолу НУКЛЕАРНИ РАТ Британије и Русије?

Британски принц Хари ће се придружити корпусу Kраљевске морске пешадије у Норвешкој у једној од највећих војних вежби усмерених против Русије у последњих 20 година, пише „Дејли мирор“, позивајући се на војни извор.

Извор британског листа је открио да ће принц Хари учествовати у војним вежбама и бити упознат са тајним плановима борбе и информисан о свакој фази „битке“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Његово учешће је добра вест за морску пешадију, која ће то сматрати као врло позитиван сигнал подршке корпусу. Они су главна снага која ће штитити северни обод Европе у случају конфликта и врло је важно да Хари буде са војницима – изјавио је извор.

Према подацима листа, Хари ће се придружити групи од хиљаду елитних маринаца који ће вежбати контранапад против „руске инвазије у Норвешкој“, која се прва може наћи на путу Русије. Војне вежбе ће трајати 12 недеља и биће највећи маневри Kраљевске морске пешадије на Арктику у последњој деценији. Заједно са војницима из САД и Европе, у њима ће учествовати око 8.000 војника.

Током војних вежби специјалне снаге ће скакати из падобрана и изводити минобацачка, ракетна, артиљеријска и противтенковска гађања. Према сценарију маневара, војска ће држати под контролом северни обод Европе до доласка британског и америчког појачања.

Неће бити званично објављено да ће Хари учествовати у вежбама, а лист се сложио да не објављује поверљиве информације о његовом кретању. Само је саопштено да ће принц у наредним недељама са аеродрома „РАФ Бриз Нортон“ у Оксфордширу одлетети за Норвешку.

 

Извор: Espreso.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ