Свет Србија

СТИГЛО ПИСМО ИЗ ФРАНЦУСKЕ! Макрон се обратио Вучићу: Радује ме долазак у Србију!

Председник Француске Емануел Макрон поручио је у писму председнику Александру Вучићу да га радује што ће ускоро посетити Србиију

Председник Француске Емануел Макрон поручио је у писму председнику Александру Вучићу да га радује што ће ускоро посетити Србиију и подржао његове напоре да се са Приштином постигне свеобухватни и коначни споразум, „упркос садашњим препрекама у дијалогу“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Радује ме што ћу ускоро да посетим Србију, како бисмо обележили снажне пријатељске везе између наших земаља и подржали ширење наше билатералне сарадње на основама стратешког партнерства – истакао је Маркон у одговору на Вучићево писмо од 21. децембра прошле године.

Он је указао да концесија за аеродром „Никола Тесла“ компанији „Венси“ сведочи о снази економских односа, као и о узајамном поверењу између наших двеју земаља.

– Француска подржава европску перспективу Србије, која је гарант стабилности, као и економског и друштвеног развоја. Та подршка је истовремено и политичка и конкретна, преко француске експертизе у областима попут реформе јавне управе и економског управљања, али и преко пројеката које ће Француска агенција за развој у блиској будућности покренути у Вашој земљи – напоменуо је Макрон у писму.

Он је истакао да, поред тога, жели да Француска буде још више ангажована на билатералном плану, у корист одрживе стабилизације Западног Балкана.

– Тим поводом, подржавам Ваше напоре да се са Приштином дође до једног свеобухватног и коначног споразума о спору између Србије и Kосова, упркос садашњим препрекама у дијалогу – наводи се у писму председника Макрона упућеном председнику Вучићу.

Француски председник је, такође, поручио да жели да срдачно захвали Вучићу на писму од 21. децембра прошле године и на жељама које је упутио њему, као и његовој породици и Француској.

– Са своје стране, желим Вама, Вашој породици и Србији много среће и успеха у 2019. години – додао је Макрон у писму.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ