Идвајамо Свет

УЗБУНА! ЧОВЕЧАНСТВО У ОПАСНОСТИ! Нова галаксија ОТКРИВЕНА! Креће се ка „МЛЕЧНОМ ПУТУ“ – удариће и све ће нас ЗБРИСАТИ!

Оближња галаксија ће ударити у „Млечни пут“, а овај катастрофални догађај могао би да разбије цео сунчев систем, запањујући су подаци научника.

Астрофизичари са Универзитета у Дурхаму направили су компјутерску симулацију како би сазнали више о кретању тзв. Великог Магелановог облака (ВМО), сателитске галаксије која кружи око Млечног пута, пише „Раша Тудеј“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Испоставило се да се ВМО креће на тај начин да би могао да удари директно у нашу галаксију.

Иако је галаксија удаљена 63.000 светлосних година од Млечног пута и тренутно се креће даље брзином од 403 километара у секунди, она је свој ритам „успорила“ и креће се назад према нама.

Судар ће, како научници наводе, потрести цео Млечни пут и, иако можда неће директно утицати на наш Сунчев систем, главни истраживач доктор Мариус Kаутун упозорава да би судар могао да нас избаци из Млечног пута.

Такође, овај судар ће проузроковати померање звезда и повећати ризик од померања звезда у нове гравитацион поља, што би могло да промени и орбиту планета. Ако постоји чак и мала варијација у растојању између Земље и Сунца, то би могло да нас полмери из „сигурне зоне“ и учинити планету превише или врућом или хладном, тако да живот не би випе био могућ.

Али, ипак немојте паничити! Срећом, овај међугалактички судар се неће десити још наредних 2,5 милијарди година.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Srbija Danas/RT

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ