Србија

У Србији активиран НАРАНЏАСТИ МЕТЕОАЛАРМ: Временске прилике веома ОПАСНЕ за безбедност људи

У целој Србији ноћас је било изузетно хладно са температурама које су биле и до минус 18 степени. У центру Београда у неким деловима због квара нема грејања

РХМЗ је на свом сајту издао упозорење у којем се наводи да се данас пре подне на северу, а увече и у току ноћи, као и сутра ујутро на северу и западу Србије очекује локална појава кише која се може ледити на тлу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упозорено је и да се у среду и четвртак на југозападу, југу и југоистоку Србије очекује обилан снег и значајно повећање висине снежног покривача.

Услед ниских температура и снежних падавина активиран је метеоаларм.

Наранџасти метеоаларм је на снази за подручје Војводине и западне Србије.

Kада се „упали“ наранџасти метеоаларм то значи да је време опасно. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

Жути метеоаларм је активан за подручја Београд, Шумадија, Поморавље, источна, југоисточна, југозападна Србија и Kосово и Метохија.

Жути метео-аларм значи потенцијално опасно време. Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима и не предузимати непотребне ризике.

Изгледи времена у Србији за седам дана, до 15. јануара: Претежно облачно и хладно, повремено са снегом. Обилније падавине оцекују се у среду и цетвртак, 09. и 10. јануара на југозападу, југу и југоистоку Србије, уз значајно повећање висине снежног покривача. Мешовите падавине, киша и снег, уз локалну појаву поледице могуће су на северу Србије у среду ујутро и пре подне, а за дане викенда и почетком наредне седмице, од 12. до 15. јануара, понегде и у осталим крајевима нижим од 500 метара.

 

Извор: Srbija Danas/B92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ