Србија

ВУЧИЋ НЕ ДА АЛБАНЦИМА ОНО ШТО ТАЧИ ЖЕЛИ! Амерички професор предвидео БУРАН период на Косову!

Он сматра да политичка воља у великој мери зависи од њихових председника

Данијел Сервер, професор у Вашингтону, каже да је Приштина више нестрпљива да сачека решење, да је могуће решити питање Kосова и Србије, али да то све зависи од политичке воље обе стране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовом мишљењу, политичка воља у великој мери зависи од њихових председника.

– Немогуће је предвидети да ли ће одлучити да то питање реше током ове године. Чини се да је Приштина нестрпљивија од Београда да то учини, али се надам да ће се то променити јер постаје очигледно да је рано решење далеко боље него чекање на само приступање ЕУ, када ће све полуге бити уз оне који су признало Kосово. Чини ми се да демаркација више није на столу. Изгледа да Вучић не жели да да Тачију оно што му треба, а изгледа и да Тачи не жели да да Вучићу да оно што он жели и што му је потребно да би се територијално (народно) разменили. По мом мишљењу, то је добро јер је размена иначе лоша идеја, а лоше идеје су као зомбији, не умиру, већ лутајући траже неког политичара, дипломату или професора чију каријеру могу уништити – каже Сервер.

Он сматра да Србија наставља да усваја и примењује оно што је прихватила, и то је добро, али неће моћи да заврши приступање Унији без решења косовског питања, изградње независнијег судства и омогућавања слободних медија.

– То ми се засад чине као главне препреке на европском путу. На питање шта би се генерално могло очекивати ове године од европског пута Србије, Сервер каже да је то питање највише за Вучића. Kако каже, прошла година није била баш добра и нада се да ће ова бити боља – истиче Сервер.

 

Извор: Espreso.rs / Blic

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ