Србија

ОЛИВЕРОВА УДОВИЦА ВИШЕ НЕ МОЖЕ ДА ТРПИ ЛИЦЕМЕРЈЕ! Кад су ћутали тад, нека ћуте и сада, где су били кад је мој муж робијао?!

Она је поновила да 16. јануара, на дан убиства супруга, неће учествовати у најављеним протестима опозиције јер то сматра срамном злоупотребом породичне трагедије.

Супруга убијеног лидера косовске Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића, Милена Ивановић, изјавила је да није ничији политички представник, иако је константно нападају на друштвеним мрежама само зато што неће да оптужи своју државу за убиство мужа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Знам како је кад је неко неправедно оптужен, Оливер је кроз то прошао. Стојим чврсто иза својих ставова и не планирам да налогодавце и извршиоце убиства тражим на улици, већ кроз институције и код надлежних органа“, поручила је Милена Ивановић.

Она је поновила да 16. јануара, на дан убиства супруга, неће учествовати у најављеним протестима опозиције јер то сматра срамном злоупотребом породичне трагедије.

Она је рекла да ће ту годишњицу обележити достојанствено и мирно тако што ће са сином Богданом запалити свећу у Храму Светог Саве.

„Где су ти који организују и позивају на протесте били пре три и по године, када је Оливер невин лежао у затвору? Зашто нису протестовали 16. јануара прошле године кад је убијен“ Зашто сада, шта то значи?“, пита Милена Ивановић.

Не жели, како истиче, да дозволи да злоупотребљавају име њеног супруга како би протесте 16. јануара учинили масовнијим.

„Сад су гласни, кад Оливера више нема, а мене прозивају, оптужују… Знају да Оливера народ поштује и да би њему у част многи изашли на улице. Народ не сме да дозволи да буде изманипулисан“, казала је Ивановић.

„Зашто нису издвојили сат времена да га посете док је био у затвору? Зашто му нису дали подршку када се, пошто је изашао на слободу, кандидовао за градоначелника Kосовске Митровице?! Радила сам тада с њим кампању и писала онима који сада протестују да га подрже писмом подршке, Изигнорисали су га они који су сад најгрлатији у томе да се наводно за њега боре“, навела је Ивановић.

Она је додала да је њен супруг тада био јако разочаран, не желећи да именује људе у које је Оливер Ивановић био разочаран.

„Па, кад су ћутали тада, нека ћуте и сада“, навела је Ивановићева, додајући да су тада писма подршке послали Саша Јанковић, Борис Тадић и Александар Шапић.

 

Извор: Tanjug/Alo.rs/M. I.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ