Србија

УДАР ДРЖАВЕ НА НАРКО МАФИЈУ! У току је велика АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ, УХАПШЕНО НА ДЕСЕТИНЕ ОСУМЊИЧЕНИХ! ПАЛИ И НЕКИ ВЕЛИКИ ИГРАЧИ!

Ноћас је, како Информер сазнаје, отпочела велика акција полице против нарко мафије у Србији, током које је ухапшено неколико десетина особа међу којима су и неки са већ добро познатом криминалном прошлошћу!

Kако сазнајемо, полиција је у акцији која још траје упала у неколико стотина кућа и станова и ухапсила десетине осумњичених.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција је ушла и у куће неких од најмоћнијих људи који се повезују с нарко клановима.

Kако ексклузивно сазнајемо, међу приведенима су и Небојша Стојковић Стојке, Владимир Јовановић Јапанац, Звонко Матеовић, Миљан Вуковић, Зоран Хаџи Јовановић, Владимир Kаран, Љубиша Линдо, Веселин Вукотић… а претреси њихових објеката су у току.

Небојша Стојковић Стојке (49) је означен као вођа „раковичког клана“ од стране полиције. Иако није хапшен због трговине кокаином из Јужне Америке, оперативна сазнања указују да је Стојковић последњих година био у веома блиској вези са људима из окружења Луке Бојовића. На њега је покушан атентат када га је непознати нападач ранио у Барселони 28. септембра прошле године.

Владимир Јовановић, деведесетих познат као Сотон, данас као Влада Јапанац. У медијима се наводи да је годинама познат полицији по разним кривичним делима: изнуде, претње, отмице и изазивање опште опасности. Бела књига МУП Србије (из 2001.) наводи га као члана Земунског клана.

Звонко Матеовић је јавности познат као телохранитељ убијеног председника Странке српског јединства Жељка Ражнатовића Аракана. Он је, приликом атентата на Ражнатовића у хотелу „Интерконтинентал“ у Београду 2000. године, ранио Добросава Гаврића, који је касније правоснажно осуђен на 30 година затвора као извршилац убиства, али је недоступан правосудним органима Србије.

Почетком 2004. године у Сремској улици, у центру Београда у кафићу Визард, убијен је Звонков рођени брат Далибор. Убица му је пришао и из непосредне близине испалио хитац у главу. Само неки минут пре тога Далибор је седео са братом. Интересантно је да је недуго после овог убиства у Београду почело да се говори да је убица заменио браћу и да је, у ствари, смртоносни метак био намењен Звонку. Он је то и сам касније изјавио и говорио је да му годинама прете јер је био сведок Аркановог убиства.

Миљан Вуковић је лидер бајкерске групе „Анђели пакла“. Син је Вука Вуковића, некадашњег власника казина „Лондон“ и кума Жељка Ражнатовића Аркана.

У кривичном досијеу Вуковић има дела која се везују за насилничко понашање, а под посебном обрадом полиције био је због сумње да је главна спона између лопова из „Пинк Пантера” и купаца са Блиског истока.

Зоран Хаџи Јовановић је од раније познат полицији, а био је лишен слободе у Белгији током 2007. године, приликом покушаја кријумчарења 200 килограма кокаина преко луке у Антверпену заједно са још неколико особа.

Осуђиван је због великог броја кривичних дела. На терет му се ставља троструко убиство, рањавања, разбојништва трговина наркотицима. У затвору у Ваљеву провео је три године због убиства контролора ГСП 1992. године.

Јовановић је такође члан групе „Анђели пакла“.

Владимир Kаран (46), полицији познат по диловању дроге, тешко је повређен у експлозији бомбе постављене испод његовог џипа БМW X5 на Бановом брду 2015. године.

Љубиша Линдо (43), звани Чомбе, организатор криминалне групе која је имала највећу фабрику за производњу синтетичких дрога у Европи.

Веселин Веско Вукотић који је у полицијским евиденцијама важио за једног од најопаснијих црногорских мафијаша, правоснажно је осуђен на 20 година затвора због убиства Душка Бошковића у Прчњу 1997. године, због чега је требало да буде испоручен Црној Гори, док га је Србија сумњичила за убиство Андрије Лаконића званог Лаки у клубу “Нана”, као и за убиство Енвера Хадријуа у Бриселу 1990. године.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ