Регион Србија

Вулин одговорио хрватској шефици дипломатије: Ако тражите суочавање са прошлошћу КРЕНИТЕ ОД СЕБЕ

Ако тражите суочење са прошлоћу крените од себе, поручио је министар одбране Александар Вулин реагујући на изјаву хрватске шефице дипломатије Марије Пејчиновић Бурић.

– Госпођа Пејчиновић Бурић би да одреди ко може да седи у Влади Србије. За политику Хрватске увек су постојали подобни и неподобни Срби. Радујем се што ме госпођа сврстава у неподобне, то значи међу слободне Србе – рекао је Вулин одговарајући хрватској шефици дипломатије која сматра да његове изјаве не доприносе изградњи добрих односа Србије и Хрватске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је навео да смета Пејчиновић Бурић, али да није оспорила ни једну истину коју је изнео.

– Па да их поновим. Срби рођени у Хрватској нису могли бити агресори и нису започели грађански рат. Хрватска је протерала преко 200.000 Срба, својих држављана из градова у којима није било никаквог оружаног сукоба. Хрватска је у злочинацкој акцији Олуја, за коју нико није одговарао, убила преко 2.000 Срба и протерала преко 220.000 Срба, држављана Хрватске. Јасеновац није био радни логор веч зверско мучилиште Срба, Јевреја и Рома, место где су Усташе убиле 20.000 деце. Хрватска је једина земља у Европи у којој је фашистички поздрав „за дом спремни“ дозвољен – истакао је Вулин у саопштењу.

Бурић је синоћ изјавила да све док се Србија не суочи са својом улогом у ратовима деведесетих, не могу се очекивати знатнији помаци у међусобним односима Србије и Хрватске, а поводом изјава министара спољних послова и одбране Србије Ивице Дачића и Александра Вулина.

– Жалосно је да се настављају тенденциозне и злонамерне изјаве високих српских званичника о Хрватској – рекла је Пејчиновић Бурић и оценила да то није пут према добросуседским односима.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ