Србија

ВУЧИЋ ОБЈАВИО РАТ КРИМИНАЛУ: Прегазићемо криминалце, ВРАЋАМО ДОЖИВОТНУ РОБИЈУ за најтежа кривична дела!

Седница Савета за националну безбедност којом председава председник Србије Александар Вучић, почела је у 10 сати у згради Председништва на Андрићевом венцу у Београду. Председник Србије потом се обратио јавности

У Београду је данас одржана седница Савета за националну безбедност којом је председаво председник Србије Александар Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он се после седнице обратио грађанима.

– На седници смо имали две тачке, а своје обраћање ћу посветити борби против криминала и корупције, што је друга тачка. Прва је косовско-метохијски проблем који ћу оставити за други дан – рекао је председник.

– Наше опредељење за борбу против криминала и корупције не долази у питање и донеће значајне резултате.

– Имамо веома благу казнену политику. Наше казне нису благе, али оне готово никада нису додељиване у судским процесима – рекао је председник Вучић.

За силовање, где је казна од 3 до 12 година, судови најћешће додељују најблажу мказну. 70% казни су до 5. година. А зашто смо обнда одређивали казне до 12 година – упитао се Вучић.

За посед и промет оружја и експлозивних материјала је, каже, у највећем броју случајева изрицана је условна казна.

Kада је реч о тешкој крађи, најтежа казна је казна затвора од шест месеци до годину дана, а укупно 62 одсто људи за тешку крађу добија мање од годину дана.

– Исплати се лоповима! Исплати се онима који носе оружје. Лакше је бити осуђен за тешку, а не за лакшу крађу. Још лопове чека и условни отпуст! Џава је та која одређује казнену политику – каже Вучић.

Kада је реч о производњи и трговини опојним дрогама, каже, да су за нарко дилере пресуде постале изузетак.

– Па што да не дилују? Баш их брига што трују нечију децу – каже Вучић.

– Време је за суштинске измене: Повећање минималних казни за сва дела која обухватају насиље! Kазна за силовање више неће бити од 3 до 12 већ од 5 до 15 година. За насиље у породици ће бити драстично повећање казни.

Он је најавио драконско повећање казни за сва кривична дела, од насиља у породици, силовања, педофилије и убиства деце.

– Уводимо доживотну казну затвора за убице деце и друга кривична дела – рекао је председник и нагласио да није заинтересован за нападе бораца за људска права.

 

Извор: Tanjug

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ