Србија

Пљуште казне ЗБОГ СНЕГА! У једном граду у Србији НЕЧИШЋЕЊЕ КОШТА – 60.000 динара!

Kомунална полиција у Нишу издала је скоро 260 наређења о чишћењу снега и леда и изрекла 13 прекршајних казни због нечишћења снега са тротоара и јавних површина, изјавио је начелник Kомуналне полиције у том граду Милан Ђорђевић

Према његовим речима, шест правних лица кажњено је у четвртак са по 60.000 динара, а шест одговорних лица у правном предузећу и један грађанин са по 6.000 динара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Kомунални полицајци су најпре издали наређња о уклањању снега и леда, а када су накнадном контролом утврдили да снег и лед нису очишћени изрекли су прекршајне налоге. То су први прекршајни налози које смо изрекли ове зиме – рекао је Ђорђевић.

Он је казао да комунална полиција апелује на све грађане да чисте снег испред својих кућа и локала, али пре свега на станаре у вишеспратницама.

– Ту имамо највише проблема. Скупштине станара сматрају да су управници зграда одговорни за чишћење снега, а то је заправо солидарна одговорност свих станара једне зграде – рекао је Ђорђевић.

Kако је казао Ђорђевић, комунални полицајци су јуче контролисали центар града, а данас ће контролу проширити и на булеваре и шири центар града. Висина снега у Нишу, према мерењима метеролога, износи 38 центиметара.

 

Извор: Srbija Danas/Kurir

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ