Србија

ИДИ НА СЕВЕР И ПОХАПСИ ГРАДОНАЧЕЛНИКЕ АКО СИ СТВАРНО ПРЕМИЈЕР: ЛИДЕР ОПОЗИЦИЈЕ се брутално УСТРЕМИО на ХАРАДИНАЈА

Градоначелници ових области не признају државу Kосово и треба их сменити. Али, влада о томе ћути

Лидер Демократске лиге Kосова Иса Мустафа тражио је расписивање избора у општинама на северу Kосова где су градоначелници поднели оставку након увођења такси Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мустафа је изјавио за приштинске медије каже да влада намерно не жели да распише изборе јер хоће да тај део територије остане отворен за размену територија у дијалогу са Србијом.

– Остављауући ситуацију оваквом каква је сада на северу, без комуникације са централним институцијама, бојим се да влада на тај начин припрема простор за територијално ценкање са Србијом са чиме се ДЛK не слаже, нити ће се сложити под било којим условима – рекао је Мустафа за Газету Еxпресс.

Он је истакао да спорне општине, Лепосавић, Зубин Поток, Звечан и Северна Митровица представљауу 10 одсто од територије Kосова, а да су градоначелници ових општина поднели оставке и престали да комуницирају са Приштином.

Мустафа је упитао Харадинајеву владу да ли се ови „делови земље“ још увек могу сматрати да су под влашћу Приштине или неки независни ентитети.

– Ако су под влашћу Приштине, зашто онда не организујемо нове изборе тамо? – упитао је Мустафа и додао:

– Градоначелници ових области не признају државу Kосово и треба их сменити. Али, влада о томе ћути. Они својим поступцима крше закон и морали би да одговарају због тога – казао је Мустафа.

 

Извор: Espreso.rs/Kosovaonline

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ