Србија

Проваљене АЛБАНСКЕ ПРЉАВЕ ИГРЕ: Подмећу БУДАЛАШТИНЕ како би нас посвађали са Путином

Три дана уочи доласка председника Русије Владимира Путина у Београд албански медији објавили су информацију да је шеф руске државе, наводно, преко својих тајних служби доставио председнику Србије Александру Вучићу некаква три захтева која мора да испуни.

Телевизија лажне државе Kосова, позивајући се на неименовани извор из дипломатског представништва једне земље чланице Вишеградске групе у Београду, наводи и да ти захтеви нису стигли преко руске амбасаде у српској престоници, јер, како даље преноси РТK на албанском, Путин наводно више нема поверења у дипломатске представнике своје земље?!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А наводни захтеви су да споразум Београда и Приштине ни под којим условима не треба да буде постигнут, затим гушење протеста „један од пет милиона“ за које кажу да их финансира НАТО и хапшење појединих припадника опозиције.

– Евентуални споразум са Kосовом је против интереса Руске Федерације. То приближава Србију Западу и НАТО. Ако НАТО убеди Србију да постигне тај споразум, онда ће и Србију убедити да се прикључи Алијанси у блиској будућности – наводи РТK образложење неименованог извора.

Наводи се и да је сарадња Србије са НАТО далеко већа него са војним савезом БРИKС који чине Бразил, Русија, Индија, Kина и Јужна Африка.

Русија, према наводном извору РТK из земље чланице Вишеградске групе, покушава да придобије Србију снабдевајући је последњих година тешким наоружањем и то, како кажу, застарелим.

Што се београдских протеста тиче, извор РТK тврди да њих, према подацима руске обавештајне службе, финансира НАТО, што код Путина ствара забринутост. Путин наводно страхује да би ти протести могли Вучића да збаце с власти, а ако се то догоди, Русија више не би била прихваћена као савезник Србије.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ