Свет Србија

СИТУАЦИЈА ЈЕ АЛАРМАНТНА: У Европу стиже нови арктички талас од 14. јануара, а ево шта чека Србију!

Снежно невреме и лавине последњих недељу дана стварају велике тешкоће у Европи, најпре у Аустрији и Немачкој и однели су 26 живота.

А према прогнозама које је објавио Севере Wеатхер Еуропе, крај екстремним зимским падавинама још се не назире. Стиже нови ледени талас који ће трајати од 14. до 16. јанаура, а неће заобићи ни Србију!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, на објављеним мапама које приказују кретање таласа, 15. јануара центар овог акртичког талас биће у Белорусији, али ће захватити и нашу земљу.

Већ 16. јанаура талас ће се кретати на доле, премештајући центар ка југу, када ће бити још ближи нашој земљи, па се очекују веома ниске температуре.

У источну и средишњу Европу стиже нови арктички талас који ће донети врло хладан ваздух, нови обилан снег и снежне олује у Алпима.

Због тога ће у Аустрији данас у неким деловима пасти још два метра снега.

„Велика снежна олуја креће се према северним Алпима, посебно у делу северне и западне Аустрије, јужне Немачке и источне Швајцарске. Иако је у великом броју тих регија већ нападало између 350 и 500 цм снега, очекује се још најмање 100 до 120 цм свежег снега до уторка ујутро. По живот опасне ситуације с претњом великих лавина повећаће се након што напада још снега“, упозорава Severe Weather Europe.

 

Извор: Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ