Свет

Трамп демантовао да је дужан Путину, а ево како је реаговао када су га питали да ли је радио за Русију

Фото: Јутјуб

Трамп је негирао и тврдњу Вашингтон поста да се трудио да сакрије детаље свих разговора са Путином у протекле две године

Председник САД Доналд Трамп одбацио је медијске наводе да је на неки начин дужан руском председнику Владимиру Путину и да је сакрио извештаје о њиховим разговорима у четири ока.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање новинара Фоx неwс да ли ради и да ли је икада радио за Русију, Трамп је одговорио да је то најувредљивије питање које му је икада постављено.

– Ако питате људе у Русији, рећи ће вам да сам ја најоштрији према према њиховој земљи, вероватно најоштрији од свих наших председника, а свакако оштрији од последња три или четири. Нико никада није био тако оштар – рекао је Трамп, преноси АП.

Питање је уследило након што је Њујорк Тајмс објавио да је ФБИ, после одлуке председника да смени директора те службе Џејмса Kомија, водио истрагу о томе да ли је Трамп радио за Русију или био под утицајем Москве.

– Мислим да је то најувредљивији текст који икада и ако сте га прочитали, видели сте да нису понудили ништа. Они су катастрофа од новина – казао је Трамп.

Трамп је негирао и тврдњу Вашингтон поста да се трудио да сакрије детаље свих разговора са Путином у протекле две године.

Вашингтон пост је објавио да је Трамп свом преводиоцу одузео белешке и да му је наложио да о садржају разговора не прича са осталим члановима администрације.

Трамп и Путин су у Хелсинкију разговарали два сата иза затворених врата, само у присуству преводилаца. Садржај разговора никада није објављен, али је Трамп рекао да нема шта да крије и да би могао да објави транскрипт са тог састанка.

Најтеже оптужбе на рачун председника САД изнео је демократски сенатор из Вирџиније Марк Ворнер, највише рангирани демократа у Одбору за обавештајна питања, који је рекао за ЦНН да је Трамп скоро прекопирао Путинову политику и навео да већину санкција Русији није увела Бела кућа, него Kонгрес.

– Реална је претпоставка да је Трамп руски агент – рекао је Ворнер, пренео је Глас Америке.

Извор: Telegraf.rs/FoNet

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ