Регион

СРПСКИ ЂАЦИ НЕ УСТАЈУ НА ХРВАТСКУ ХИМНУ! Градоначелник Вуковара државни празник прославио запаљивом изјавом

Вукварски гардоначелник Иван Пенава у понедељак је одржао конференцију за новинаре на којој је говорио о „континунитету великосрпске политике у Хрватској и Вуковару“

Поводом 27. годишњице међународног признања Хрватске, на Меморијалном гробљу жртава из Домовинског рата у Вуковару венце је данас положило изасланство Града и том је приликом градоначелникИван Пенава упитао хоће ли се ћутати на чињеницу да средњошколци наставе на српском језику не устају на хрватску химну.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вуковарски градоначелник том је приликом новинарима казао како су пре 27 година у Вуковару људи гинули због Хрватске, да би данас дочекали да група ученика који се у Вуковару школују на српском језику не устане када се изводи хрватска химна.

– Хоћемо ли ми данас, 27 година након тога ћутати на чињеницу да ученици који школу похађају на српском језику и ћирилићном писму седе на исту ту химну – запитао је Пенава.

Молитву је предводио фра Ивица Јагодић, жупник Жупе св. Филипа и Јакова и гвардијан Фрањевачког самостана у Вуковару.

Вукварски гардоначелник Иван Пенава у понедељак је одржао конференцију за новинаре на којој је говорио о „континунитету великосрпске политике у Хрватској и Вуковару“, а као један од примера новинарима је показао видео исечак с финалне утакмице купа фудбалског средишта Вуковар одржаног прошле године, на којем се види да у време извођења хрватске химне на трибинама нису устали ученици Средње техничке школе Вуковар који се школују на српском језику, већ су остали да седе.

 

Извор: Espreso.rs/Index.hr

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ