Србија

ЗЛОЧИНЦИ ОВК У ПАНИЦИ, ЈОШ 100 ВОЈНИКА ИДЕ У ХАГ! Одлазиће у групама, последња ће бити саслушана 4. фебруара!

Председник Удружења ветерана тзв. ОВK, Хисени Гуцати, изјавио је данас да ће хашко Специјално тужилаштво на саслушање позвати најмање 100 бивших прпадника тзв. ОВK о околностима ратних злочина које је та паравојска починила током и после рата над Србима и лојалним Албанцима

Гуцати је гостујући у централној емисији приштинске телевизије Т7 рекао да ће последња група бивших припадика тзв. ОВK у Хаг отпутовати 4. фебруара. Он је рекао да су многи из различитих делова Kосова већ прмили позиве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– За нас је неприхватљиво, то ће трајати до 4. фебруара када ће ићи последња група – рекао је Гуцати и додао да се „борци ОВK“ не боје правде, пренела је ГазетаЕxпрес.

Он не верује да се команданти тзв. ОВK плаше правде и верује да неће бежати са Kосова, јер, како каже, они се „боре за ову земју“. Сматра, међутим, да је Специјални суд неправедан и да ће он, како каже, изједначити „жртву са слочинцима, а то су Срби“.

– Знамо имена оних који су пријавили да су добили позиве, али постоје и они који то нису обелоданили – рекао је.

Према његовим речима, то су војници различитих нивоа.

Има их, каже, из Дукађинија, Паштрика, Папа и Дренице и зна да за њих четворицу већ постоје оптужнице.

– Они неће бити саслушавани. Суд позива само оне који су осумњичени – рекао је Гуцати уверен да ће се сви они, како каже, „отарасити ове замке“.

Изразио је жаљење због тога што је Специјални суд формиран на основу одлуке косовског парламента и гласова косовских посланика. Та одлука им је, каже, везала руке и онемогућава их да изађу на протесте.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ