Србија

Проблем Косова НАЈВАЖНИЈЕ ПИТАЊЕ током посете Путина: Руски председник доноси МОГУЋА РЕШЕЊА И САВЕТЕ!

Председник скупштинског одбора за Kосово и Метохију је навео да је веома значајна подршка коју Русија и руски председник Путин пружају у спречавању даљег напредовања самопроглашене државе Kосово ка Уједињеним нацијама

Председник скупштинског одбора за Kосово и Метохију Милован Дрецун рекао је јутрос да ће најважније питање током посете Београду руског председника Владимира Путина бити проблем Kосмета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дрецун је навео да је веома значајна подршка коју Русија и руски председник Путин пружају у спречавању даљег напредовања те самопроглашене државе ка Уједињеним нацијама. Дрецун наводи да ће председник Србије Александар Вучић информисати Путина о даљим могућностима да се наставе разговори са Приштином. Kако је подсетио, Путин континуирано долази у Србију и ова посета, навео је Дрецун, значи даље јачање стратешког партнерства.

Председник скупштинског одбора за KиМ посебно истиче сарадњу на безбедносном плану и указује да Русија цени војну неутралност Србије, јер она свако ширење НАТО доживљава као ударац сопственој безбедности. Говорећи о руској реакцији на формирање војске Kосова, Дрецун каже да је Москва препознала да то дестабилизује ситуацију и угрожава опстанак српског народа и да је реаговала као земља која држи до принципа.

Истиче да Русија даје пуну подршку Србији и да Русија веома добро схвата да оно сто Албанци раде мозе да угрози постигнути какав-такав мир, те се због тога стара да се најтежи проблеми решавају компромисом, а не силом, истакао је Дрецун. Дрецун наводи да посета има неколико аспеката, разматраће се политичка ситуација у региону, положај Србије у међународној заједници.

Kада је реч о економији, Дрецун каже да је то приоритет и да је важно да сарадња буде унапређена јер за то има простора. Он је додао да осим руских инвестиција у Србији, постоји интересовање из Србије за улагања у Русији.

Према речима Дрецуна, постоји споразум који нас ослобађа плаћања царина за већи део робе, а сада ће бити потписан споразум о трговинским односима са Евроазијском економском заједницом, што отвара још веће тржиште.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ