Србија

Тадић није желео Путина на „Маракани“, али је председник Русије после телефонског разговора преломио: Идем на стадион Звезде!

Горан Весић открио детаље посете председника Русије пре осам година.

Председник Русије Владимир Путин у четвртак ће допутовати у Србију, а када је био у Београду пре осам година посетио је и стадион Црвене звезде.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заменик градоначелника Београда Горан Весић открио је да је руководство клуба из Љутице Богдана својим „каналима“ успело да доведе Путина на „Маракану“ упркос противљењу тадашњег председника Србије Бориса Тадића.

– Kада смо чули да Путин долази у званичну посету Србији, почели смо да правимо планове Душан Мракић и ја, како да га доведемо у Звезду. Звезда је била под великим притиском тадашњег руководства државе и Бориса Тадића, љутио се због скандирања навијача, али и зашто је само Звезда добила паре од Гаспрома. Морали смо до Путина заобилазним путем, а не преко државе. Сетио сам се да је Путин био на неком бајкерском скупу „Ноћних вукова“ у Севастопољу на Kриму. Тамо је причао о Горану Јовановићу Фонзи из Ниша, бајкеру који је изгубио ногу у рату и на мотору превалио пут од Ниша до Kрима. То је фасцинирало Путина који га је примио у посету. Замолили смо Фонзу да ми уговори састанак са вођом „Ноћних вукова“ Александром Заладастановим Хирургом – рекао је Весић за Ало.

На састанку у Москви су поред Весића били и Петар Шкундрић, Саша Савић, Душан Мракић, Горан Јовановић.

– Хирург је позвао лично телефоном Путина и саопштио му нашу жељу да дође да буде гост Звезде. Сат и по касније за столом је седео Димитрји Песков, портпарол Kремља, који је рекао да иИма налог да се уговори посета стадиону Црвене звезде.

Весић је додао да Тадић није желео да чује за то да Путин посети Звезду.

– Тада је Путин пресекао и рекао. „Имам званичну посету Србији, а онда приватно време у Београду да посетим Храм Светог Саве и Маракану. То нико не може да ми забрани.“ Брзо је уговорена утакмица младих тимова Звезде и Зенита и када је народ чуо скупило се око 40.000 навијача. Хтео је и Тадић да дође, тражио је посебну ложу, али му је саветовано да не долази да га не извижде, а Путину аплаудирају – констатовао је Весић.

 

Извор: Srbija Danas/Alo

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ