Србија

ВУЧИЋ: Кад нешто кажем Путину, онда то и урадим – ЗАТО МЕ ПОШТУЈЕ!

Србија је поуздан партнер Русији, рекао је председник Србије Александар Вучић у интервјуу руској агенцији Тасс уочи сутрашње посете руског председника Владимира Путина Србији

– Ја то мислим, ја то радим тако, ја не лажем, можда се неком не свиђају моје речи, али ја мислим да смо поуздан партнер Русији. Kада кажем “да“ председнику Путину, онда ми то и урадимо – рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– И када кажем у Вашингтону и Бриселу да нећемо и да не желимо да уведемо санкције Русији – то је истина и фер – каже српски председник.

Вучић је истакао да је руски председник веома популаран у Србији и да ће се велики број људи, који жели годинама да га види, окупити и доћи, „само да га види“.

Један од разлога Путинове популарности у Србији је тај што је Москва спасила Србију стигме геноцида, истакао је Вучић у интервјуу првом заменику генералног директора агенције Тасс, Михаилу Гусману уочи сутрашњег доласка Путина у Београд.

Kако је нагласио Вучић, никада нећемо заборавити 2015. годину када су (руски шеф дипломатије Сергеј) Лавров и (руски стални изасланик у УН Виталиј) Чуркин по Путиновој наредби спасили Србију од стигме народа који је починио геноцид, као што је то било предложено британском резолуцијом у Савету безбедности УН.

– Никада то нећемо заборавити – истакао је председник Србије.

Вучић је рекао да се увек консултује са својим руским колегом, Путином и да га пита за савет.

– Упознајем га са свим што се догађа и не лажем, говорим истину, иако му се увек све не свиђа – каже Вучић.

Kако је рекао, то је једна од ствари које Путин веома поштује.

– И ја то поштујем, јер је он лидер велике земље, а ја сам лидер мале земље и он показује поштовање за ову земљу и ја сам му веома захвалан – рекао је Вучић.

Председник Србије подсетио је да је био под озбиљним притиском након што је Србија послала хуманитарну помоћ Сирији.

– Нисмо послали оружје, већ житарице, путер и шећер, али су почели оштри напади на нас. И кад сам дошао код председника Путина и дошли су и новинари, рекао сам му да можемо да пошаљемо један или два авиона са хуманитарном помоћи. И Владимир Владимировић ми је рекао: Александре, не ради то, то ствара само додатне проблеме за тебе – испричао је Вучић у интервјуу за Тасс.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ