Свет Србија

Британци упозоравају: ИСИС планирао напад на Путина током посете Србији, пронађено оружје за паклени план

Kод вехабије из Новог Пазара је пронађен арсенал оружја и све потребне компоненте за прављење експлозивне направе, као и симболе Исламске државе

Британски медији пишу да је џихадиста, који је пре неколико дана ухапшен у Новом Пазару, припадник Исламске државе и да је планирао терористчки напад на руског председника Владимира Путина током посете нашој земљи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски председник данас стиже у једнодневну посету Србији.

Армин Алибашић (21), осумњичен да је терориста Исламске државе, ухапшен је у Новом Пазару 14. јануара. Kод њега је пронађено оружје и експлозив, додаје британски Сан.

Британски медиј, позивајући се на извештај Безбедносно-информативне агенције (БИА), истиче да је Алибашић „припремао терористички напад у време посете руског лидера“.

Путин је наводно „био мета терориста због рата који Русија води против ИСИС-а“, рекао је извор БИА.

– Наше снаге заједно са руским колегама су добро припремљене и држе ситуацију под контролом, а председник Руске Федерације биће потпуно безбедан – истиче извор.

Алибашића је зауставила полицијска патрола у селу Поток недалеко од Новог Пазара.

– Пажњу полиције привукао је ранац младића. У њој смо пронашли пушку са оптичким нишаном – истиче извор.

Његов стан претресли су полицајци и службе безбедности, и у њему пронашли арсенал оружја и све потребне компоненте за прављење експлозивне направе, као и симболе Исламске државе.

Младић из Новог Пазара је приведен у раним јутарњим часовима 14. јануара и одређено му је полицијско задржавање до 48 сати, након чега ће бити приведен надлежном тужилаштву.

Постоје сумње да није деловао сам.

Томе у прилог иде и вест да су припадници МУП-а Полицијске управе Нови Пазар, у сарадњи са БИА, ухапсили су две особе осумњичене да припадају терористичкој организацији, пише индексонлине.рс

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ