loading...
Србија

ХАРАДИНАЈ НИЈЕ ДОБРОДОШАО У БЕЛУ КУЋУ: Отказано му учешће на Молитвеном доручку, ЗЛОЧИНЦУ “ИСТЕКАО РОК ТРАЈАЊА”?!

Одбијање америчке визе косовском премијеру Рамушу Харадинају, чиме му је отказано и учешће на Молитвеном доручку у Вашингтону, “јасан је знак да су САД спремне на конкретне потезе у случају да Приштина остане при свом ставу”, односно не укине таксе од 100 одсто на робу из централне Србије

– Молитвени доручак је конкретан догађај који организује председник САД Доналд Трамп, на који је Харадинај позван… Отказано му је учешће на Молитвеном доручку, то је врло јасан знак да Приштина мора да мења нешто – рекао је за лист извор из дипломатских кругова.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић каже за “Блиц” да је “то последица неодустајања од такси за робу из Србије, али и потврда да САД желе да озбиљно изврше притисак на Приштину како би се дошло до договора око трајног решења” у дијалогу Београда и Приштине.

Сам Харадинај потврдио је да је преко амбасадора САД у Приштини добио захтев америчке администрације за суспензију такси на увоз робе из Србије и БиХ.

– Поштујем Америку као Kосово. Ово Kосово има љубав према Америци. Али ми не можемо… прећи преко себе самих да бисмо разговарали о тој теми – правдао се Харадинај.

 

Извор: Tanjug

Loading...
loading...