Србија

Путин оптужује Запад због дестабилизације Балкана, Србија му спрема добродошлицу: Страни медији о посети руског председника

Путин предводи моћну делегацију у посети Србији са циљем да „зацементира“ сарадњу са Србијом која жели да се придружи Европској унији – преноси британски ББЦ

Руски председник Владимир Путин упозорава Запад на Балкан, док му Србија припрема раскошну добродошлицу, пише данас британски ББЦ уочи Путинове посете Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Путин, како се наводи, предводи моћну делегацију у посети Србији са циљем да „зацементира“ сарадњу са Србијом која жели да се придружи Европској унији.

Уочи посете, подсећа британски сервис, Путин је оптужио неке западне земље за „дестабилизацију“ Балкана.

У тексту се поставља питање зашто Србија наставља да демонстрира своје пријатељство са Русијом, ако је толико одлучна да се прикључи ЕУ и додаје да се играњем на карту веза са Москвом апелује на конзервативно-националистичку подршку председнику Вучићу и СНС.

То, како се додаје, наглашава и словенски, православни хришћански карактер земље, иако је смер пута Србије према Западу.

То такође помаже Вучићу да тврди да политика која приближава Србију чланству у ЕУ, попут нормализације односа са Kосовом, није наметнута од стране Брисела, већ је рационалан избор како би се побољшао живот грађана, наводи ББЦ.

ББЦ сматра да долазак Путина у Србију опомиње ЕУ да не треба олако да узима лојаност Србије.

Са друге стране, Владимир Путин ће несумњиво уживати због нелагодности западних дипломата док посматрају како водећи кандидат за чланство у ЕУ простире црвени тепих, закључује ББЦ.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ