Свет

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА? Америчка војска је ово доживела први пут у историји Сједињених Држава!

У оружаним снагама САД први пут – откад постоје – нису примили плате.

Командант Обалске страже САД – адмирал Карл Шулц – упутио је писмо својим потчињеним којим их је обаветио да због `шатдауна` плата неће бити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је и признао: „Колико знам, ово је први пут у историји Сједињених Држава да америчким војницима у време обуставе буџетског финансирања неће бити исплаћене плате“.

Шулц је потчињене обавестио да не седи скрштених руку и да – ради проналажења решења „контактира са одређеним организацијама“. Потом је додао:

„Драго ми је што могу да вас обавестим да је добротворна организација  Coast Guard Mutual Assistance добила прилог од 15 милиона долара од компаније USA да би подржала наше људе којима је потребна помоћ“.

У Сједињеним Државама је од 22. децембра делимично обустављен радфедералне администрације  јер републиканци и Доналд Трамп траже да се у буџет за 2019-ту укључи новац за подизање ограде на граници са Мексиком, а демократе то одбијају.

Трамп тражи за ограду („зид“) 5,7 милијарди долара.

Битка за ограду је за демократе и `дубоку државу` важан сегмент опструирања Трампових потеза. У функцији је онемогућавања председника САД да реализује изборна обећања и да као успешан шеф државе уђе у борбу за нови мандат у Белој кући.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Fakti.org

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ