Регион Русија

ДОДИК ОДУШЕВИО ПУТИНА: СРПСКА неће дозволити да БИХ УЂЕ У НАТО! Москва то одмах пренела као УДАРНУ ВЕСТ!

На званичном сајту руског председника „кремлин.ру“ објављено је да се Владимир Путин у Београду састао са председавајућим Председништва БиХ Милорадом Додиком

– Драго ми је што Вас поново видим и имам прилику да Вам честитам изборну победу. Наши односи се, хвала Богу, развијају успешно. Реализујемо пројекте у различитим областима – рекао је Путин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додик је такође изразио задовољство састанком са руским председником.

– Хвала Вам на честиткама за изборну победу. Успели смо да постигнемо веома добар резултат. Сада настављамо процес формирања органа власти на нивоу БиХ. Наравно, има много проблема. Kао и увек у БиХ, стално се постављају неки услови, бошњачка страна формирање власти условљава прихватањем НАТО пута БиХ, што ми из Српске одлучно одбијамо, тако да ће примена изборних резултата потрајати – рекао је Додик.

Додик је пренео Путину да је у Републици Српској завршен процес формирања власти, али не и на нивоу БиХ, где Савет министара функционише у техничком мандату.

Он је изразио задовољство развојем пројеката који су раније договорени.

– Очекујемо да се настави наше учешће у пројекту Турски ток, као што смо били планирани и у Јужном току. За то имамо неопходну документацију, што нам омогућава да све то урадимо – рекао је Додик Путин, наведено је на интернет страници званичног Kремља.

Kустурица: Путин ми рекао да му Додик одговара!

Прослављени редитељ Емир Kустурица разговарао је у Београду са председником Руске Федерације Владимиром Владимировичем Путином.

У кратком пријатељском разговору Путина и Kустурице постигнута је сагласност о јачању и институционализацији културних веза Русије и Србије, те је с тим у вези председник Русије дао подршку побољшању услова под којима се одржавају Фестивал класичне руске музике Баљшој и Театарски фестивал на Мећавнику, где се окупљају студенти из Русије и света.

Kустурица и Путин задржали су се у кратком пријатељском разговору, а договорен је и скори сусрет у Москви.
Kустурица је изјавио за Срну да је руском председнику пренео да је Република Српска веома важан фактор и да је јачање међусобног пријатељства Српске и Русије врло битан детаљ.

– Председник Путин је рекао да му и духом и делом одговара господин Милорад Додик – нагласио је Kустурица.

 

Извор: Iskra/RTRS

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ